25.8 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

25.8 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Πούτιν: Η Μόσχα θα απαντήσει στην επίθεση του Κιέβου στο Κουρσκ

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία προσπαθεί να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση με την επίθεση της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας και ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην επίθεση του Κιέβου.

Δήλωσε ακόμη ότι η Ουκρανία προσπαθεί να υπονομεύει την σταθερότητα της Ρωσίας με την εισβολή της στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά δεν θα το επιτύχει.

«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνονται δραματικά για τους ίδιους, περιλαμβάνοντας μεταξύ τους τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες, μονάδες τις οποίες ο εχθρός μεταφέρει στα σύνορα μας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους στον τομέα ασφαλείας και περιφερειακούς κυβερνήτες», ου μεταδόθηκε αό την τηλεόραση.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη ζώνη απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια Κουρσκ, όπου είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού για την απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισβάλλει στην περιοχή. Μετακίνηση αμάχων γίνεται και στη ρωσική επαρχία του Μπιέλγκοροντ, η οποία επίσης συνορεύει με την Ουκρανία, μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ντρόουνς.

Την ίδια ώρα το Κίεβο ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει συγκέντρωση δυνάμεων της Λευκορωσίας στα σύνορα, διαψεύδοντας το Μινσκ.

Τουλάχιστον 12 άμαχοι έχουν βρει τον θάνατο και 121 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ουκρανικής εισβολής στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμιρνόφ.

Περίπου 120.000 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άλλοι 60.000 κάτοικοι αναμένεται να το κάνουν σύντομα, ανέφερε ο περιφερειάρχης Κουρσκ στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τον οποίο ενημέρωσε διαδικτυακά για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Αλεξέι Σμιρνόφ ανέφερε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν 28 οικισμούς στην περιφέρεια Κουρσκ, έχοντας διεισδύσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων από τα σύνορα

Νωρίτερα δήλωσε ότι η Ουκρανία ελέγχει 28 οικισμούς στην παραμεθόρια επαρχία και ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν προχωρήσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων εντός του ρωσικού εδάφους κατά την διάρκεια της εισβολής τους που άρχισε στις 6 Αυγούστου.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Σμιρνόφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βλήματα που περιείχαν χημικά όπλα κατά την διάρκεια της εισβολής τους.

Δεν είναι σαφές αν ο Σμιρνόφ παρουσίασε οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, τον οποίο το πρακτορείο Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα