back to top
31.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Πυρκαγιά στην Αττική: Βρέθηκε απανθρακωμένη σορός στο Πάτημα Χαλανδρίου

Διαβάστε επίσης

Απανθρακωμένη σορός γυναίκας βρέθηκε από πυροσβέστες, μέσα σε κτίσμα επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να βγει από το κτήριο της επιχείρησης το οποίο κάηκε από τη φωτιά αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Πρόκειται για αλλοδαπή ηλικίας άνω των 60 ετών, η οποία εργαζόταν σε βιοτεχνία κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής.

Μόλις οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βγήκαν από το κτίριο έγινε καταμέτρηση και τότε έγινε αντιληπτό ότι απουσίαζε η εν λόγω γυναίκα.

Κάηκαν σπίτια

Κάηκαν σπίτια σε Πεντέλη και Βριλήσσια ενώ καταστράφηκε και το σχολικό συγκρότημα στη Νέα Πεντέλη, στη συμβολή της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδού Ραιδεστού.

Στη Νέα Πεντέλη κάηκε και το κλειστό γυμναστήριο ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και ο παιδικός σταθμός.

Η φωτιά έφτασε και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην Πεντέλη.

Σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια ο Θεόδωρος Γιάνναρος, ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: «Οι εικόνες δε νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό. Μιλούν από μόνες τους».

Σε προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, προχώρησε νωρίς το απόγευμα το υπουργείο Υγείας. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μετέφεραν τους ασθενείς και το προσωπικό, στα νοσοκομεία Παμμακάριστος και Σπηλιοπούλειο.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα εκκενώθηκε και το Παίδων Πεντέλης. 19 παιδιά και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού.

Επίσης, διακομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παίδων Αγ. Σοφία

Συνολικά 65 περιστατικά με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και ένα με ελαφρά εγκαύματα έχουν αντιμετωπιστεί από χθες σε Κέντρα Υγείας ή νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας αυτή τη στιγμή υπάρχει και κινητή μονάδα υγείας ώστε αν χρειαστεί να εξετάζονται ασθενείς έως ότου διακομιστούν σε κάποια μονάδα υγεία.

Σε αυξημένη ετοιμότητα, έχουν τεθεί, από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου, καθώς και τα νοσοκομεία Σωτηρία και Γ.Γεννηματάς.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε διασπορά στην περίμετρο της πυρκαγιάς. Έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έλενα Μπρέγιαννη, Newsroom 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα