back to top
34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Meteo: Ενισχύονται οι άνεμοι από το μεσημέρι – Μικρή εξασθένιση το απόγευμα

Διαβάστε επίσης

Ενισχύονται οι άνεμοι από το μεσημέρι στην Αττική, σύμφωνα με το Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι ριπές των ανέμων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 60-70 χλμ/ώρα, σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνες είναι οι μεσημεριανές ώρες, από τις 12 έως και τις 3 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Meteo.gr οι άνεμοι προοδευτικά θα εξασθενούν και το βράδυ αναμένεται να κοπάσουν σημαντικά.

Αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα βορειοανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 32 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στο Ιόνιο, στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως δυτικά και βόρεια, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φθάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα