back to top
34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Ουκρανία: Περιορίζονται οι μετακινήσεις των πολιτών στη Σούμι

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία περιορίζει τις μετακινήσεις των πολιτών σε μία ζώνη 20 χλμ. σε βορειοανατολική περιφέρειά της που συνορεύει με τη Ρωσία, όπως ανέφερε σήμερα το γενικό επιτελείο του Κιέβου, καθώς τα στρατεύματά του προχωρούν βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος στο πλαίσιο μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα.

Το μέτρο, που ισχύει σε τμήματα της ουκρανικής περιφέρειας του Σούμι που συνορεύει με τη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, είναι απαραίτητο λόγω μιας «αύξησης στη σφοδρότητα των εχθροπραξιών» και της ενεργοποίησης ρωσικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης στην περιοχή, ανέφερε.

«Η στρατιωτική διοίκηση επέβαλε περιορισμούς στη μετακίνηση όλων των κατηγοριών πολιτών στη συνοριακή ζώνη 20 χιλιομέτρων της περιφέρειας του Σούμι», ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γενικό επιτελείο προσέθεσε πως το μέτρο είναι προσωρινό και πως οι κάτοικοι της περιοχής όπου εφαρμόζονται αυτοί οι νέοι περιορισμοί εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους επιδεικνύοντας σχετική άδεια.

Ουκρανικά στρατεύματα διαπέρασαν τα σύνορα με τη Ρωσία περίπου 530 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα, σε μια επίθεση που είχε αποτέλεσμα να καταληφθούν λωρίδες ρωσικού εδάφους και να απομακρυνθούν μαζικά άμαχοι και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε επίσης σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις επιθέσεις τους στο μέτωπο του Ποκρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες, κάνοντας λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό μαχών στην περιοχή μέσα σε μία ημέρα στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν προς τον κόμβο επιμελητείας του Ποκρόφσκ, που τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου, επί μήνες, προχωρώντας αργά προς τα εμπρός και εκμεταλλευόμενοι τον μεγαλύτερο αριθμό των στρατιωτών τους.

Στην καθημερινή ενημέρωσή του, το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού ανέφερε πως διεξήχθησαν 52 μάχες στο μέτωπο του Ποκρόφσκ, μια εμφανής αύξηση από τις 28 έως 42 καθημερινά που είχαν αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα.

Η Ουκρανία είχε αναφέρει για τελευταία φορά περισσότερες από αυτές τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, προτού το Κίεβο εξαπολύσει τη διασυνοριακή επίθεσή του στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται τις τελευταίες 24 ώρες γύρω από τα χωριά Χροντίφκα και Ζελάνε, που βρίσκονται περίπου 20 χλμ. από το Ποκρόφσκ, ανέφερε το γενικό επιτελείο.

Οι μάχες στο μέτωπο του Ποκρόφσκ αντιστοιχούν σε πάνω από το ένα τρίτο όλων των μαχών που αναφέρονται κατά μήκος ενός μετώπου 1.000 χλμ., σύμφωνα με την ουκρανική ενημέρωση.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και τώρα ελέγχει το 18% του ουκρανικού εδάφους. Μέχρι να εξαπολύσει την αιφνιδιαστική επίθεση στη Ρωσία, η Ουκρανία έχανε έδαφος απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα