back to top
36.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

36.4 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

ΠΟΛΟ: Εθνικός εναντίον Αλίμου και Βουλιαγμένη εναντίον Γλυφάδας

Διαβάστε επίσης

Δύο ελληνικοί «εμφύλιοι» προέκυψαν από την κλήρωση της προκριματικής φάσης του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/8) στο Ζάγκρεμπ.

Ο εξαιρετικά ενισχυμένος Άλιμος και ο κυπελλούχος Ελλάδας Εθνικός θα αναμετρηθούν επί ιταλικού εδάφους, στο πλαίσιο του Γ΄ ομίλου, όπου βρίσκονται επίσης η διοργανώτρια Πάντοβα, η ισπανική Τενερίφε και η Χάποελ Γιοκνεάμ από το Ισραήλ.

Παράλληλα, η πάντα δυνατή Βουλιαγμένη και η νεανική Γλυφάδα θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο για τους αγώνες του Ε΄ ομίλου, μαζί με την οικοδέσποινα Σπαντάου, την ισπανική Καταλούνια και την ολλανδική Ντονκ Γκούντα.

Ο Πανιώνιος, από την πλευρά του, θα φιλοξενήσει στη Νέα Σμύρνη τον Α΄ όμιλο, όμως στάθηκε άτυχος στην κλήρωση, καθώς «έπεσε» μαζί με την πολύ ισχυρή Φερεντσβάρος, στην οποία ανήκει πλέον η Ελευθερία Πλευρίτου, αλλά και την ισπανική Σαντ Αντρέου, που συμμετείχε στο περσινό final-4. Το γκρουπ συμπληρώνουν άλλες δύο αξιόμαχες ομάδες, η ολλανδική Ντε Τσάαν και η ιταλική Ραπάλο.

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα γίνουν το διάστημα 3-6 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 25 ομάδων, χωρισμένων σε πέντε ομίλους.

Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο, καθώς και ο καλύτερος τρίτος προκρίνονται στους «16», όπου έχουν περάσει απευθείας η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ, καθώς και ο Ολυμπιακός, η Ματαρό, η Οριζόντε Κατάνια και η Ουίπεστ, ως πρωταθλητές των τεσσάρων ισχυρότερων χωρών (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Ουγγαρία αντίστοιχα).

Οι όμιλοι της προκριματικής φάσης του Champions League γυναικών:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνα): Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Σαντ Αντρέου (Ισπανία), Ντε Τσάαν (Ολλανδία), ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Ραπάλο (Ιταλία)
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Έντε): Ντουναουιβάρος (Ουγγαρία), Λιλ (Γαλλία), Βαζούτας (Ουγγαρία), Νανσί (Γαλλία), Πόλαρ Μπερς Έντε (Ολλανδία)
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Πάντοβα): Πάντοβα (Ιταλία), ΕΘΝΙΚΟΣ, ΑΛΙΜΟΣ, Τενερίφε (Ισπανία), Χάποελ Γιοκνεάμ (Ισραήλ)
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Έγκερ): Ρόμα (Ιταλία), Τεράσα (Ισπανία), Έγκερ (Ουγγαρία), Τριέστε (Ιταλία), Κερουλέτι (Ουγγαρία)
Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ (Βερολίνο): ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ, Σπαντάου (Γερμανία), Καταλούνια (Ισπανία), Ντονκ Γούντα (Ολλανδία)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα