back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Επίδαυρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται σπίτια. Στο σημείο ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Πυρκαγιά και σε δασική έκταση στο Μάστρο Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Θέρμο. Η πυροσβεστική επιχειρεί και σε πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στον δήμο Πωγωνίου Ιωαννίνων και στον Άγιο Κοσμά Καβάλας. Μεγάλη φωτιά, με πυκνούς μαύρους καπνούς, σε χώρο επιχείρησης στη Λάρισα, στην περιοχή Ομορφοχώρι, του δήμου Κιλελέρ. Ήχησε μήνυμα 112 στους κατοίκους, προκειμένου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 9 περιφέρειες της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική και η Πελοπόννησος.

Τον Σεπτέμβριο η συζήτηση στη Βουλή για τον απολογισμό των καταστροφικών πυρκαγιών, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετά το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, το οποίο δήλωσε ότι στηρίζει η πρόεδρος της Πλεύρης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου6.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η διαδικασία θα γίνει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τον συγκεκριμένο μήνα, ώστε να γίνει και ο σχετικός απολογισμός, “επί τη βάσει στοιχείων και πραγματικών δεδομένων και όχι με πολιτικά τσιτάτα”.

“Επί δύο ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρήση των εναέριων μέσων και η κυβέρνηση «σφυρίζει κλέφτικα». Για στοιχεία μιλούν, στοιχεία ζητάμε. Να τα δώσουν εγκαίρως, για να έχουμε όλοι τα ακριβή δεδομένα”, απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την αεροπορική βάση Ελευσίνας, όπου εδρεύουν πυροσβεστικά αεροσκάφη, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, που ευχαρίστησε τους πιλότους για το δύσκολο έργο τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η πολιτεία προσπαθεί να γίνει καλύτερη και πως σε μια εποχή κλιματικής κρίσης χρειάζεται μια συνολική προσπάθεια. «Και από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο», όπως είπε. Αναφέρθηκε και στην προμήθεια των νέων Canadair 515, τονίζοντας ότι “κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα φέρουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα”.

«Ο ένας υφυπουργός κάνει κλάμπινγκ την ώρα της πυρκαγιάς. Η άλλη υφυπουργός σκαρφίζεται mega και micro-mega πυρκαγιές για να κοροϊδέψει τον κόσμο», γράφει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφέροντας τους Βασίλη Οικονόμου και Σοφία Βούλτεψη. Τονίζει πως η αποπομπή τους θα ήταν αυτονόητη στο όνομα κάθε πολίτη που ζητάει στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Παρέμβαση και από τον Γιώργο Παπανδρέου.

“Οι κυβερνήσεις που ήταν δέσμιες συντηρητικών και πελατειακών λογικών, όπως η σημερινή, και διαχειρίστηκαν την κλιματική αλλαγή, απέτυχαν να αναγνωρίσουν την επείγουσα ανάγκη για αλλαγή προτύπου”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός. Τονίζει πως τώρα είναι η στιγμή να στραφούμε σε μια νέα κατεύθυνση για τη δημιουργία μιας εθνικής, δημοκρατικής, πράσινης και ανθεκτικής πολιτείας.

Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε σπίτια και επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Αττική, μετά την πύρινη καταστροφή. Κλιμάκια της περιφέρειας Αττικής έλεγξαν σήμερα 20 επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές στο Χαλάνδρι και άλλες 8 στον Μαραθώνα, εκ των οποίων η μία πρόκειται για κτηνοτροφική μονάδα. Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αυτοψίες και στην Πεντέλη.

Έως τις 21 Αυγούστου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους από τη φωτιά στην Αττική, δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει από σήμερα στους πυρόπληκτους δήμους.

Ελεύθερος αφέθηκε, με προφορική εντολή εισαγγελέα, ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, που συνελήφθη τα ξημερώματα για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα του καμπ. Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερη και η 19χρονη ομαδάρχισσα. Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα. Μέχρι στιγμής, η δικογραφία αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του 15Αύγουστου. Αυξημένες είναι από το πρωί οι πληρότητες των πλοίων, κυρίως για τις Κυκλάδες.  Από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου θα αναχωρήσουν σήμερα περισσότεροι από 29.500 επιβάτες. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η ακτοπλοϊκή κίνηση τον Ιούλιο κινήθηκε καθοδικά κατά 10% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

Προειδοποιήσεις του ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής. Κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Κροατίας, καλεί τους καταναλωτές να μην κάνουν χρήση του προϊόντος DIOX TEADETOX, που πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους, περιέχει ουσίες χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία και μπορεί να αποβεί επικίνδυνo για την υγεία.

Ένα αεροπορικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ανατολική Γαλλία και «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης των πιλότων», των αεροσκαφών, ανακοίνωσαν οι αρχές. Σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα L’Est Républicain, στο ατύχημα εμπλέκονταν «δύο Mirage». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Figaro, ο εκπρόσωπος του στρατού πρόσθεσε ότι «ο πιλότος του ενός από τα δύο αεροσκάφη εκτινάχθηκε πριν από την πρόσκρουση.

ΚΑΙΡΟΣ

Βοριάδες τοπικά ως 6 μποφόρ στα ανατολικά της Αττικής και θερμοκρασία στην Αθήνα ως 38 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα