back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Π. Γιαννοπούλου: Υποδεχόμαστε ξανά από σήμερα τους μικρούς μας φίλους στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Η πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική επηρέασε και τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα καθώς, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους, είχε αναβληθεί η άφιξη των παιδιών που επρόκειτο να γίνει το πρωί της περασμένης Δευτέρας (12/08).

Ωστόσο, όπως ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και στην Έλενα Μπρέγιαννη, η κ. Πόπη Γιαννοπούλου, Δημοτική σύμβουλος (“Αθήνα Τώρα), Υπεύθυνη των Παιδικών κατασκηνώσεων Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών, σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου, οι Παιδικές Κατασκηνώσεις άνοιξαν ξανά τις πύλες τους για να υποδεχτούν τους μικρούς τους φίλους.

«Περάσαμε μια μεγάλη και ανησυχητική περιπέτεια λόγω της φωτιάς η οποία μπορεί μεν να μην πλησίασε ποτέ την κατασκήνωση, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των παιδιών και των συνοδών τους, αποφασίσαμε να μην ανοίξει την περασμένη Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Πλέον, είμαστε πανέτοιμοι και σήμερα, με μεγάλη χαρά, υποδεχτήκαμε τα παιδιά μας από όλες τις κοινότητες της Αθήνας. Μας επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ενώ υπάρχει αγαστή συνεργασία και με τον ΓΓ του Δήμου, κ. Μπόκο με τους οποίους είχαμε συνεχή επικοινωνία τις ημέρες της φωτιάς», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τη φετινή χρονιά, σε σχέση με πέρυσι, έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που απολαμβάνουν την κατασκηνωτική εμπειρία.

Όπως εξήγησε, η Δ’ περίοδος των κατασκηνώσεων θα φιλοξενήσει συνολικά 300 παιδιά, όχι μόνο από τον Δήμο της Αθήνας αλλά και από άλλες περιοχές της Αττικής καθώς και από το εξωτερικό, ενώ η κατασκηνωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί με την αναχώρηση των παιδιών τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024.

«Υποδεχόμαστε και την πρώτη μας αποστολή μας από το Ισραήλ, παιδιά από το Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ καθώς και από την Αμπχαζία τα οποία φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε ξενοδοχεία στην Αθήνα. Στην Α’ περίοδο, υποδεχτήκαμε παιδιά ομογενών από την Κωνσταντινούπολη, στη Β’ περίοδο από τη Βραζιλία και τον Καναδά ενώ επρόκειτο να φιλοξενηθούν μικροί μας φίλοι και από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και την Κάτω Ιταλία αλλά το ΥΠΕΞ, λόγω των πυρκαγιών, αποφάσισε να μην περιμένει και να τα μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι σε όλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα, ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται και παιδιά με ειδικές δεξιότητες.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα