back to top
35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Πάστρα Κεφαλονιάς και ήχησε και το 112 με την οποία ενημερώθηκαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή για την ύπαρξη δασικής πυρκαγιάς και κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Η πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να αποζημιώσει τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά» είπε σε δήλωσή του νωρίτερα από τα Χανιά όπου βρίσκεται για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόσθεσε ότι «ο τόπος προχωράει μπροστά μόνο μέσα από την ενότητα και αντιπαλεύοντας την πόλωση και τη τοξικότητα». Και κατέληξε ο κ Μητσοτάκης «Ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε και πάλι επιτυχημένα τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες βλέπουμε να έρχονται στο μέλλον.

Σε ανάρτηση του χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι :«Με ένα F35 λιγότερο αγοράζεις 300 πυροσβεστικά οχήματα» προσθέτοντας ότι «η Άμυνα του τόπου μας ξεκινά με τη δυνατότητα να προστατεύουμε τις ζωές και την περιουσία του λαού μας».

«Το να περιλαμβάνει στο λαϊκίστικο αφήγημά του (και) την αμυντική θωράκιση της χώρας, τον καθιστά εκτός από γραφικό και επικίνδυνο» απάντησε το κυβερνών κόμμα.

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή… oι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είναι προγραμματισμένο να εκκινήσουν εκ νέου σήμερα στο Κατάρ εν μέσω σφυροκοπήματος από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και χωρίς τη συμμετοχή της Χαμάς.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη καθώς συνεχίζονται οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτίμησε την Τρίτη ότι η κήρυξη ανακωχής θα μπορούσε να επιτρέψει να αποφευχθεί επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Η Τεχεράνη ωστόσο έχει διαμηνύσει πως θα υπάρξουν αντίποινα έναντι του Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στις 31 Ιουλίου. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το βράδυ τον θάνατο δυο μαχητών της σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν το πρωί σε αεροπορική επίθεση εναντίον προσφυγικού καταυλισμού στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κοντά στον οποίο πιστοί Εβραίοι επισκέπτονται αμφιλεγόμενο ιερό τόπο, όπως ανακοίνωσαν το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και ο ισραηλινός στρατός.

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα στη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου με επίκεντρο την Τήνο, όπου τελέστηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει λιτάνευση της αγίας εικόνας, φόρος τιμής στην Παναγία.

Φόρος τιμής όμως και στην «Έλλη», που κείτεται στα ανοιχτά του λιμανιού, 84 χρόνια μετά τον τορπιλισμό της

«Ειρήνη, ευημερία και όχι πυρκαγιές», ευχήθηκε από τη γενέτειρά του Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος, χθες, χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σχοινουδίου.

Με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου προβλέπεται ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου.

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του ακόμη και για μια ημερήσια εκδρομή…

Σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με νησιά και από τα τρία μεγάλα λιμάνια της Αττικής έχουν προγραμματιστεί 60 δρομολόγια με τις πληροτότητες να φθάνουν το 100% για τις Κυκλάδες και κυρίως για Πάρο και Τήνο. Το 95% αγγίζουν οι πληρότητες για τον Σαρωνικό.

Σε άλλες ειδήσεις, διαθέσιμο είναι το εμβόλιο έναντι της ευλογιάς των πιθήκων (mpox) και στη χώρα μας, από τις 22 Ιουλίου , αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων σε διεθνές επίπεδο, καθώς φέτος παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 160% σε χώρες της Αφρικής.

Σε 76 ανέρχονται συνολικά τα διαγνωσμένα εγχώρια κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου . Τουλάχιστον 10 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους. Πρώτο κρούσμα για την Αττική κατεγράφη στον Δήμο Καλλιθέας. Ο ΕΟΔΥ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Επιλογές που περιλαμβάνουν τη διάσπαση της GOOGLE αναζητά το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μια εβδομάδα μετά την απόφαση δικαστή που έκρινε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας λειτουργεί με μονοπωλιακό τρόπο στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ των New York Times και Bloomberg News .Η εκποίηση του λειτουργικού συστήματος Android ήταν ένα από τα διορθωτικά μέτρα που συζητήθηκαν πιο συχνά από τους δικηγόρους του τμήματος δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Εκτός προδιαγραφών κρίθηκαν οι πισίνες της κατασκήνωσης όπου την Τρίτη εντοπίστηκε νεκρό ένα 8χρονο κορίτσι. Με ομόφωνη απόφαση ο δήμος Κασσάνδρας Χαλκιδικής ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας τους.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ουκρανική επίθεση με ντρόουνς στη ρωσική επαρχία του Μπέλκγοροντ, στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στη γειτονική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Και ο καιρός: Στην Αττική αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα