back to top
36.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

36.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη ρωσική πόλη Σούντζα, στην περιφέρεια του Κουρσκ, στην οποία έχουν εισβάλλει εδώ και μία εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο, ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρε Σίρσκι ανέφερε «την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της πόλης της Σούντζας από τα χέρια ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων». Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάκτηση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ, καθώς η Σούντζα, μια πόλη πεντέμιση χιλιάδων κατοίκων είναι ο τελευταίος σταθμός για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης ότι ελέγχει 82 κοινότητες στην περιοχή και ότι έχει καταλάβει 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ουκρανός αξιωματικός αναφέρει μάλιστα ότι η χώρα του εγκατέστησε μια στρατιωτική διοίκηση στο Κουρσκ.

Η Ρωσία την ίδια ώρα λέει ότι οι δυνάμεις της πήραν τον έλεγχο ενός χωριού στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 16 χιλιομέτρων από τη σημαντική πόλη Ποκρόβσκ, που αποτελεί εφοδιαστικό κόμβο για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή. Ταυτόχρονα, στέλνει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Άρχισαν στην Ντόχα οι συνομιλίες που στοχεύουν στην επίτευξη μίας εκεχειρίας στη Γάζα και μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων. Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αναμένεται να συμμετάσχει στον νέο γύρο συνομιλιών μαζί με τους εταίρους του από τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι νεκροί ξεπέρασαν σήμερα τις 40.000.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση, ανήμερα του 15Αύγουστου, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, με αφορμή δήλωση του πρωθυπουργού για τους πυρόπληκτους.

Από τα Χανιά όπου βρίσκεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να αποζημιώσει τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά».

«Την ημέρα που ενώνει τους Έλληνες βρήκε ο πρωθυπουργός για μία από τις πιο διχαστικές και προκλητικές δηλώσεις της θητείας του: ‘”Οι λίγοι που επλήγησαν…”», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλεί, δε, τον πρωθυπουργό να περιοδεύσουν μαζί στη Νέα και Παλιά Πεντέλη, τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και να συνομιλήσουν με τους πολίτες.

“Έχουμε χρέος για τις επόμενες γενιές να προστατεύσουμε τον φυσικό μας πλούτο. Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα κράτος λειτουργικό, αξιοκρατικό, ανθεκτικό, που θα προστατεύει τη φύση και τον άνθρωπο”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασταμπά.

“Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας” είπε από την Τήνο ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.

Ευχές από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε όσες κι όσους, όπως τονίζει, “αυτήν την ώρα κι όλες τις ώρες, δίνουν την ψυχή τους και τις δυνάμεις τους, στο καθήκον ή εθελοντικά, για να προστατεύσουν, να σώσουν, να ανατάξουν!».

Στην καταστροφή που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική. Συνολικά 78 κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες. Οι 34 από αυτές χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέες.

Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα και οι Κυκλάδες. Στην πρόγνωσή της για τον αυριανό καιρό, η ΕΜΥ κάνει λόγο για τοπικά θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Τέλος στη ζωή του έδωσε τα ξημερώματα 42χρονος στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ήταν υπόδικος για ληστείες και για παράβαση νόμου περί όπλων και είχε εκδοθεί φυλακιστήριο για τη μεταφορά του στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας. Όπως έγινε γνωστό, κρεμάστηκε, χρησιμοποιώντας σεντόνι.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πολύ κρίσιμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις δίνουν απόψε Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι έχοντας χάσει με 1-0 στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ αντιμετωπίζουν τον Άγιαξ στις 9.15μμ στην Ολλανδία σε αγώνα ρεβάνς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν επίσης χάσει με 3-1 στην Αρμενία υποδέχονται στις 8.30μμ στην ΟΠΑΠ Αρένα τη Νόα για τον 3o προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Βοριάδες 5 με 6 και τοπικά το απόγευμα 7 μποφόρ στα ανατολικά της Αττικής. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 38 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα