back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Επιστολή Δούκα για την εκπόνηση σχεδίου διάσωσης της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Ο Χάρης Δούκας με επιστολή του προς τους διεκδικητές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής φανερώνει την ανησυχία του για τις συνέπειες της τελευταίας καταστροφικής πυρκαγιάς παραθέτοντας σχέδιο – πρόταση για τη διάσωση της Αττικής.

Όπως τονίζει: «οι κάτοικοι της Αττικής πληρώνουν ήδη βαρύ τίμημα. Περισσότεροι από 3.000 θάνατοι ετησίως, μόνο στην Αθήνα, συνδέονται με την κακή ποιότητα του αέρα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του 2021- που δημοσιεύθηκε στο TheLancet Planetary Health».

«Είναι φανερό ότι η Αττική χρειάζεται ένα Σχέδιο Άμεσης Διάσωσης», υπογραμμίζει ο Χάρης Δούκας. «Aφορά ουσιαστικά την επιβίωση του 40% των Ελληνίδων και των Ελλήνων που ζουν στην Αττική και χρειάζεται να μας ενώσει όλους για να μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη», επισημαίνει και προτείνει:

– Τη δημιουργία task force που θα ξεκινήσει την προετοιμασία αυτού του σχεδίου.

– Η ομάδα αυτή να αποτελείται από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, της κοινωνίας των πολιτών και από στελέχη της Αυτοδιοίκησης, και να δεσμευτεί να μας καταθέσει τα συμπεράσματα της, σε 90 ημέρες από σήμερα.

– Τον συντονισμό της ομάδας να τον αναλάβει ο Γραμματέας Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, από τους πλέον αναγνωρισμένους επιστήμονες στον χώρο του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που γνωρίζω ότι χαίρει της αναγνώρισης και του σεβασμού όλων μας.

«Εισηγούμαι το Σχέδιο αυτό, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, να παρουσιαστεί στους πολίτες και να γίνει ο οδικός χάρτης, που το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει την εφαρμογή του, εντός και εκτός Βουλής» καταλήγει.

Γιώργος Μανουσακάκης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα