back to top
31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη δυο πυρκαγιές εντός δασικής έκτασης στις περιοχές Μεσοχώρια και Ζάρακες στην Εύβοια.

Επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου των δήμων.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Σκύρο, Στερεά Ελλάδα, νότιο και βόρειο Αιγαίο, Κορινθία, Αργολίδα και Κρήτη.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανόν αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια του Κουρσκ, σκοτώνοντας εθελοντές που προσπαθούσαν να απομακρύνουν αμάχους.

Στο μεταξύ η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε και τα 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ» σε μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς οι διήμερες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα διεκόπησαν μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθούν στο Κάιρο. Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπίνκεν.

Στο μεταξύ, δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Ζαουάιντα στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί το λιβανικό υπουργείο Υγείας. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι το αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο αποθήκη όπλων που χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χεζμπολάχ.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα σημειώθηκε πριν τα μεσάνυχτα σε beach bar της Χανιώτης, στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τοπικά μέσα το αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε Βούλγαρους θαμώνες. Από το περιστατικό τρεις άνδρες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ενώ ο τραυματισμένος από πυροβολισμό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Πρεμιέρα σήμερα για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ. Στις 8 παίζουν ΠΑΟΚ- Πανσερραϊκός και Βόλος – Ολυμπιακός.

Το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Σερβία θα διεκδικήσει η Εθνική παίδων στον μικρό τελικό του Eurobasket που διεξάγεται στο Κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού. Ο αγώνας ξεκινά στις 6 και μισή το απόγευμα.

Και ο καιρός

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου. 31.5 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα