back to top
34.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

34.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Καμάρι Φούρνων στην Ικαρία. Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι του χωριού προκειμένου να απομακρυνθούν προς Φούρνους.

Ενεργό παραμένει το μέτωπο στο Κάτω Νευροκόπι, στη Δράμα. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα και 4 ελικόπτερα.

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Κοινότητα των Πύργων στην Πτολεμαϊδα. Επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Πολύ υψηλός θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη.

Στην Τουρκία, μαίνεται η πυρκαγιά σε κατοικημένες περιοχές της Σμύρνης. Σύμφωνα με τους συναρμόδιους υπουργούς, Δασών και Εσωτερικών, κκ Γιουμακλί και Γερλίκαγια έχουν καεί περίπου 16.000 στρέμματα δάσους, ενώ περίπου 900 κάτοικοι της περιοχής έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Έξι ακόμη μέτωπα παραμένουν ενεργά σε δασικές ζώνες σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων η Μπολού (βορειοδυτικά) και το Αϊδίνιο (δυτικά).

Στην περιφέρεια Κουρσκ, ο ουκρανικός στρατός «ενισχύει» τις θέσεις του δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δέκα και πλέον ημέρες μετά την έναρξη της μεγάλης κλίμακας επίθεσης στο ρωσικό έδαφος. Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «απώθησε» τον ουκρανικό στρατό κοντά σε τρεις κοινότητες της περιφέρειας. Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και να επιρρίψει την ευθύνη στη Μόσχα για αυτήν την «πρόκληση», όπως μετέδωσε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο μεσανατολικό:

Μπαράζ ρουκετών δέχθηκε το βόρειο Ισραήλ ως αντίποινα στο χτύπημα του ισραηλινού στρατού σε αποθήκες πυρομαχικών της Χεζμπολάχ. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι υπάρχουν άμαχοι ανάμεσα σε όσους σκοτώθηκαν από το χτύπημα.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Πρεμιέρα σήμερα για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ. Στις 8 παίζουν ΠΑΟΚ- Πανσερραϊκός και Βόλος – Ολυμπιακός.

Το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Σερβία θα διεκδικήσει η Εθνική παίδων στον μικρό τελικό του Eurobasket που διεξάγεται στο Κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού. Ο αγώνας ξεκινά στις 6 και μισή το απόγευμα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αύριο Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα