back to top
34.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

34.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ενεργές παραμένουν οι πυρκαγιές στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, στους Φούρνους Ικαρίας, στο κάτω Νευροκόπι Δράμας, στους Πύργους Πτολεμαϊδας, στην Κουνουπίτσα Μεθάνων, καθώς και στην Αμαλιάδα Ηλείας.

Νέα δασική πυρκαγιά στην Κοζάνη, συγκεκριμένα στους Πύργους Εορδαίας. Σε όλα τα μέτωπα επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα 80χρονος ως υπαίτιος για την από πρόθεση και κατ εξακολούθηση πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών σε δασική έκταση στα Γλυκά νερά, στις 11 Αυγούστου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συλληφθείς εντοπίστηκε μετά την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού στο οποίο φαίνεται να κινείται με αυτοκίνητο, πετώντας ανά διαστήματα αντικείμενα εμποτισμένα με βενζίνη, σε περιοχές με ξερά χόρτα. Ο ίδιος φαίνεται να αρνείται τις κατηγορίες..

Στην Τουρκία, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει μετά από τρία 24ωρα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατοικημένες περιοχές της Σμύρνης. Σύμφωνα με τους συναρμόδιους υπουργούς, Δασών και Εσωτερικών, κκ Γιουμακλί και Γερλίκαγια έχουν καεί περίπου 16.000 στρέμματα δάσους, ενώ περίπου 900 κάτοικοι της περιοχής έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Έξι ακόμη μέτωπα παραμένουν ενεργά σε δασικές ζώνες, μεταξύ των οποίων στην περιοχή η Μπολού (βορειοδυτικά) και στο Αϊδίνιο (δυτικά).

Στο Λονδίνο, έσβησε η φωτιά στο Somerset House. Με την κινητοποίηση 125 πυροσβεστών σώθηκαν τα ανεκτίμητα έργα τέχνης που φιλοξενεί η γκαλερί, μεταξύ τους, έργα των Μονέ, Σεζάν και Βαν Γκογκ.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης τριών πεζοπόρων που αγνοούνται στο ορειβατικό μονοπάτι ανάμεσα στις Πύλες του Άδη και την κοινότητα Γλυκής. Άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική Πρέβεζας.. Έσπευσαν και επιχειρούν πέντε οχήματα με 18 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ και της 5ης ΕΜΟΔΕ, ενώ με τέσσερα άτομα συνδράμει στις προσπάθειες η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων.

Ο ουκρανικός στρατός μετά από δέκα μέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος, ενίσχυσε τις θέσεις του στο Κούρσκ, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκ. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι απώθησε τον ουκρανικό στρατό σε τρεις κοινότητες της επίμαχης περιφέρειας, ενώ κατηγόρησε το Κίεβο ότι ετοιμάζει επιχείρηση δολιοφθοράς στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

Στο μεσανατολικό, με συγκρατημένη αισιοδοξία μεν χωρίς αποτέλεσμα δε, ολοκληρώθηκε και αυτός ο γύρος ειρηνευτικών συνομιλίων μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς, που διεξήχθη στη Ντόχα. Εκπρόσωπος ωστόσο της εξτρεμιστικής οργάνωσης χαρακτήρισε ”ψευδαισθήσεις” τα περί συμφωνίας κατάπαυσης πυρός.. Στο μεταξύ, οι ισραηλινές δυνάμεις έδωσαν εντολή εκκένωσης περιοχών στη κεντρική Γάζα, καθώς θεωρεί ότι εκεί έχουν καταφύγει εξτρεμιστές.. Επίσκεψη στο Τελ Αβίβ πραγματοποιεί εκ νέου αύριο, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
πρεμιέρα σήμερα για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ. Στις 8 παίζουν ΠΑΟΚ- Πανσερραϊκός και Βόλος – Ολυμπιακός.

Το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Σερβία διεκδικεί η Εθνική παίδων στον μικρό τελικό του Eurobasket που διεξάγεται στο Κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

34,2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα