back to top
29.9 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

29.9 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στη Γάζα.

Μετά τη ολοκλήρωση των συνομιλιών στη Ντόχα, οι εξτρεμιστές της Χαμάς έσπευσαν να διαψεύσουν τις ελπίδες της Δύσης για ειρήνη στην περιοχή χαρακτηρίζοντας ”πλάνη” και ”ψευδαισθήσεις’” τα σενάρια ότι βρισκόμαστε κοντά στην εκεχειρία.

Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ ζητά δύο 7ημερες παύσεις πυρός, προκειμένου να εμβολιαστούν 640.000 παιδιά μετά την εμφάνιση κρούσματος πολυομυελίτιδας σε ένα μωράκι μόλις 10 μηνών.

Ανακοίνωση για τσουνάμι εξέδωσε το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης παλιρροϊκών κυμάτων, αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 72 βαθμών ρίχτερ, στην ρωσική Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα στις ακτές Καμτσάτκα.

17 πύρινα μέτωπα παραμένουν ακόμη ενεργά στην επικράτεια. Η μάχη της πυρόσβεσης συνεχίζεται πλέον με επίγειες δυνάμεις, καθώς τα πτητικά μέσα θα ξεκινήσουν εκ νέου ρίψεις από αέρος, με το πρώτο φως της ημέρας.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζει την καταδίκη της για τους υβριστικούς, ρατσιστικούς και υποτιμητικούς -όπως λέει- χαρακτηρισμούς με τους οποίους φέρεται να απευθύνει εναντίον των μαχόμενων αστυνομικών ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή και τη στάση της αστυνομίας στην μεγάλη πυρκαγιά της ΒΑ Αττικής. Την αποπομπή του κ Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η ΝΔ.

Με ανάρτησή του στο istagram ο Νίκος Παππάς έσπευσε να δηλώσει ότο σέβεται και αναγνωρίζει τα σώματα ασφαλείας, ενώ απευθυνόμενος στη ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά για να σχολιάσει τον ίδιο αλλά όχι για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 80χρονος που κατηγορείται για την από πρόθεση και κατ εξακολούθηση πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών σε δασική έκταση στα Γλυκά νερά, στις 11 Αυγούστου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συλληφθείς εντοπίστηκε μετά την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού στο οποίο φαίνεται να κινείται με αυτοκίνητο, πετώντας ανά διαστήματα αντικείμενα εμποτισμένα με βενζίνη, σε περιοχές με ξερά χόρτα. Ο ίδιος φαίνεται να αρνείται τις κατηγορίες..

Στον 49χρονο Γιάννη Καραμπάτση, ο οποίος αγνοείται από τις 23 του περασμένου Απριλίου ανήκει -σύμφωνα με πληροφορίες – η σορός που εντοπίστηκε το Σάββατο σε προχωρημένη σήψη σε δύσβατο σημείο στον Πτελεό Βόλου.

Τη μείωση κατά 50% των κονδυλίων της βοήθειας προς την Ουκρανία, προβλέπει το γερμανικό σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025. Η βοήθεια προς το Κίεβο αναμένεται να καλυφθεί από τα κεφάλαια των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Στην Τουρκία, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει μετά από τρία 24ωρα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατοικημένες περιοχές της Σμύρνης. Σύμφωνα με τον Υπουργό Δασών της γειτονικής χώρας, η φωτιά που μετέτρεψε σε στάχτη 16000 στρέμματα δάσους, πολλές επιχειρήσεις και δεκάδες κατοικίες, προκλήθηκε από τρια άτομα που έκαναν πικ νικ κοντά σε δασική περιοχή και τα οποία αναζητούνται από τις τουρκικές αρχές. Ακόμη πέντε πύρινα μέτωπα παραμένουν ενεργά σε δασικές ζώνες, μεταξύ των οποίων στην περιοχή η Μπολού (βορειοδυτικά) και στο Αϊδίνιο (δυτικά).

Στην αθλητική επικαιρότητα
και στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ:

ΠΑΟΚ- Πανσερραϊκός 3 – 2

και Βόλος – Ολυμπιακός: 0 – 2

Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με τα παιχνίδια:

19:00 Λεβαδειακός – Καλλιθέα

20:00 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

20:30 Ατρόμητος – Άρης

22:00 ΑΕΚ – ΟΦΗ

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα