back to top
34.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

34.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Πυρκαγιά στην Κοζάνη, στα ΧΥΤΑ Αστυπάλαιας και την Κουνουπίτσα Τροιζηνίας

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Κοζάνη και συγκεκριμένα στη περιοχή Κάτω Ρολόι στους Πύργους Εορδαίας.

Για τη κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή. Εξακολουθεί, επίσης, να καίει χορτολιβαδική έκταση μια δεύτερη φωτιά στην περιοχή, συγκεκριμένα στο δρόμο από Κοζάνη προς Σέρβια, που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο όχημα, οκτώ υδροφόρες απο την τοπική αρχή αλλα και μηχανήματα έργου συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών, ενώ και δυο καναντέρ κάνουν ρίψεις νερού.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα ΧΥΤΑ Αστυπάλαιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Αστυπάλαια.

Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές πυροσβέστες με 2 δύο υδροφόρα οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Κουνουπίτσα Τροιζηνίας. Πρόκειται για μια περιοχή στην πίσω πλευρά των Μεθάνων, όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αλλά σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται άμεσα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα