back to top
29.8 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

29.8 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

44 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο.

Αρκετές από αυτές σημειώθηκαν κοντά σε οικισμούς και χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων για τη διαχείρισή τους. Αυτή την ώρα όλα τα πύρινα μέτωπα είναι σε ύφεση ή έχουν ελεγχθεί πλήρως.

Στην προσαγωγή ενός ατόμου για τη φωτιά σε δασική έκταση στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, προχώρησαν οι αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 50χρονο αλλοδαπό που φέρεται να έκανε εργασίες σε χωράφι με καταστροφέα. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο..

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη μετά από ένταλμα, ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή 11 Αυγούστου. Ο 80χρονος, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Αύριο αναμένεται η νεκροτομή που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του 49χρονου, Γιάννη Καραμπάτση, η σορός του οποίου βρέθηκε χθες σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε δύσβατο σημείο στον Πτελεό Μαγνησίας. Οι αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και αυτό της ανθρωποκτονίας.

Ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο, αφέθηκε μετά την απολογία στην εισαγγελία της Σύρου, ο πλοίαρχος του οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης Λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο υπό έντονα καιρικά φαινόμενα και ενώ είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ανυψώθηκε το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

Τέσσερις εμπλεκόμενοι στα βίαια επεισόδια την Παρασκευή σε beach bar της Χαλκιδικής παραπέμπονται για ανάκριση, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ακόμη τρία άτομα. Οι αρχές δεν θεωρούν τυχαία την άγρια συμπλοκή αλλά ‘’βλέπουν’’ διαμάχη ‘’κυκλωμάτων’’ για αυτό και την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης..

Στο Μεσανατολικό
«Το Ισραήλ είναι δεσμευμένο σε περίπλοκες διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ομήρων του που κρατούνται στη Γάζα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ζήτησε να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις στη Χαμάς, δεδομένου – όπως ισχυρίζεται – ‘’οι εξτρεμιστές αρνούνται επίμονα μια συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα’’.

Και από το Ισραήλ, στη Μόσχα, καθώς το Κρεμλίνο διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου για εν κρυπτώ συνομιλίες εκεχειρίας Ρωσίας – Ουκρανίας. “Κανείς δεν διέκοψε οτιδήποτε επειδή δεν υπήρχε τίποτα να διακόψει“, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας,

Σύμφωνα τώρα με το Κίεβο ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν και δεύτερη ρωσική γέφυρα στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Στο μεταξύ, αυξάνει η ανησυχία γενικευμένης εμπλοκής στην περιοχή, καθώς η Λευκορωσία έχει αναπτύξει σχεδόν το ένα τρίτο των ενόπλων δυνάμεών της σε όλη τη μεθόριο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Νωρίτερα ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο ισχυρίστηκε πως η Ουκρανία έχει στείλει στη μεθόρια με την Λευκορωσία περισσότερους από 120.000 στρατιώτες.

O Αλέν Ντελόν, θρύλος του cinema και ένας από τους πιο εμβληματικούς και διάσημους Γάλλους ηθοποιούς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. «Μελαγχολικός και δημοφιλής, ήταν περισσότερο από ένας σταρ: ένα μνημείο της Γαλλίας», έγραψε μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριό μήνυμά του στο Χ ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και στα σημερινά παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Λεβαδειακός – Καλλιθέα: 0 – 0 στο ημίχρονο

Αυτή την ώρα: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης,

Στις 8 και μισή Ατρόμητος – Άρης και

Στις 10 ΑΕΚ – ΟΦΗ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

30,5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα