back to top
28.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

28.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα.

Επί ποδός η τροχαία για την ασφαλή επιστροφή των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου.

Ενεργά παραμένουν 11 πύρινα μέτωπα στην επικράτεια, ενώ υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται άλλα 33. Από τις συνολικά 44 πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, οι 10 προκλήθηκαν από κεραυνούς σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ 15 απείλησαν οικισμούς..

Έντονη διπλωματική κινητικότητα στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο και στη Μέση Ανατολή:

Σε συνέχεια της προέλασης ουκρανικών δυνάμεων στην ρωσική περιοχή Κουρσκ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε -πριν από λίγο – τη διεθνή κοινότητα (ιδίως τα Ηνωμένα Έθνη και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας) να επέμβει καθώς -όπως υποστηρίζει- το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει ‘’προκλήσεις κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της ρωσικής ομοσπονδίας’’, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την περιοχή αλλά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. «Μαζί, πρέπει να επιδείξουμε σταθερότητα και αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκρατίας ολόκληρων περιοχών και της διεθνούς κοινότητας γενικότερα» κατέληξε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Προς αναζήτηση συμμαχιών ο Ρώσος Πρόεδρος. Μετέβη στο Μπακού προκειμένου να έχει αύριο συζητήσεις στρατηγικής συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Νωρίτερα, ο Λευκορώσος Πρόεδρος, σε μια κίνηση έμπρακτης στήριξης στο Κρεμλίνο έστειλε ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στη μεθόριο με την Ουκρανία και τη Ρωσία..

Στο μεταξύ, κύκλοι της πολωνικής προεδρίας διέψευσαν τους υπαινιγμούς του πρώην επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών ότι η Βαρσοβία βοήθησε το Κίεβο στο σχεδιασμό και εκτέλεση της επίθεσης δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream (2022).

Στη μέση Ανατολή:

Νέα επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σε μια ακόμη προσπάθεια να δώσει ώθηση στις προσπάθειες εκεχειρίας στη Γάζα. Αύριο ο κ Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Μπένιαμιν Νετανιάχου τον Πρόεδρο Ισαάκ Χερτζογκ και τον Υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στην Αίγυπτο, για συζητήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ωστόσο η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, διαμήνυσε ότι τις επόμενες ημέρες θα χτυπήσει βαθιά στο έδαφος του Ισραήλ. Ενώ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Λίβανο, η Αλγερία ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει με καύσιμα τη χώρα που έχει στο μεγαλύτερό της μέρος βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς έχουν κλείσει τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής.

Στα καθ΄ ημάς και πάλι

Στην προσαγωγή ενός ατόμου για τη φωτιά σε δασική έκταση στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, προχώρησαν οι αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αλλοδαπό που φέρεται να έβαλε φωτιά σε ξερόχορτα κατά τη διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή 11 Αυγούστου.

Νομοθετική ρύθμιση για την οικονομική επιβράβευση όσων συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναμένεται να δρομολογηθεί από τον επόμενο μήνα. Στο μεταξύ, περισσότερες από 200.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή έχουν υποβάλλει οι πολίτες στην ΑΑΔΕ κυρίως μέσω της εφαρμογής e-apodeixi, ενώ ξεπερνούν τις 20.000 οι αναφορές στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.

Αύριο αναμένεται η νεκροτομή που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του 49χρονου, Γιάννη Καραμπάτση, η σορός του οποίου βρέθηκε χθες σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε δύσβατο σημείο στον Πτελεό Μαγνησίας. Οι αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και αυτό της ανθρωποκτονίας.

Ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο, αφέθηκε μετά την απολογία στην εισαγγελία της Σύρου, ο πλοίαρχος του οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που κατηγορείται σύμφωνα με το νόμο για Διατάραξη της ασφάλειας πλοίων. Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης ενώ το πλοίο ετοιμαζόταν να αποπλεύσει από το Λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο υπό έντονα καιρικά φαινόμενα και η επιβίβαση είχε ολοκληρωθεί, το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη. ανυψώθηκε με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. που επιχειρούσε να επιβιβασθεί. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση του πλοιάρχου και την προσωρινή αναστολή των δρομολογίων του πλοίου.

Διαμάχη ‘’κυκλωμάτων’’ βλέπουν οι αρχές πίσω από τα βίαια επεισόδια την Παρασκευή σε beach bar της Χαλκιδικής, για αυτό την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και τρεις ακόμη εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ 4εις παραπέμπονται για ανάκριση με το ερώτημα της προσπάθειας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

O Αλέν Ντελόν, θρύλος του cinema και ένας από τους πιο εμβληματικούς και διάσημους Γάλλους ηθοποιούς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. «Μελαγχολικός και δημοφιλής, ήταν περισσότερο από ένας σταρ: ένα μνημείο της Γαλλίας», έγραψε μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριό μήνυμά του στο Χ ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και στα σημερινά παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

ΑΕΚ – ΟΦΗ: 2 – 0 στο ημίχρονο

Ατρόμητος – Άρης: 1 – 1

Λεβαδειακός – Καλλιθέα: 0 – 0

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: 0 – 1

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται στις εννέα αύριο το βράδυ με το ματς Παναιτωλικός – Λαμία..

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

28,3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα