back to top
28.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

28.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Aπολαυστική για ένα ημίχρονο η ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης

Αφήνοντας πίσω της τον αποκλεισμό από τη Νόα και τις μέτριες ευρωπαϊκές εμφανίσεις της, η ΑΕΚ μπήκε νικηφόρα στο πρωτάθλημα κερδίζοντας εύκολα με 3-0 τον ΟΦΗ στην άδεια από κόσμο λόγω τιμωρίας OPAP Arena. Λιβάι Γκαρσία (11′), Σταύρος Πήλιος (14′) και Στίβεν Τσούμπερ (83′) πέτυχαν τσ γκολ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που έχασε ευκαιρίες για πιο ευρεία νίκη επί των Κρητικών που απογοήτευσαν.

Οι φίλοι της Ένωσης δεν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα εκπληκτικό πρώτο ημίωρο από την ομάδα τους. Το πρώτο γκολ, με κεφαλιά-ψαράκι του Λιβάι (11′), ήταν απλά το επιστέγασμα μιας υπέροχης συνεργασίας των Αμπουμπακάρι Κοϊτά, Ορμπελίν Πινέδα, Ρόμπερτ Λιούμπισιτς και Νορντίν Άμραμπατ. Το δεύτερο προήλθε από τη μακρινή πάσα του Νταμιάν Σιμάνσκι, με τον Πήλιο (14′) να κατεβάζει την μπάλα, να ξεπερνάει τον Ματέους Μπρεσάν και να πλασάρει τον Νίκο Χριστογεώργο δίκην επιθετικού για το 2-0. Παρθενικό του 24χρονου αριστερού μπακ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Πέραν των γκολ, οι γηπεδούχοι απώλεσαν κι άλλες ευκαιρίες, με τον Λιβάι να αστοχεί σε φαλτσαριστό σουτ στο 5′, τον Χριστογεώργο να βγάζει εντυπωσιακά το δυνατό βολέ του Άμραμπατ στο 9′, τον Σιμάνσκι να σουτάρει ψηλά στο 17′ και τον Πινέδα να μη βρίσκει στόχο με δυνατή κεφαλιά στο 26′. Ως την ανάπαυλα, ακολούθησαν το αδύναμο σουτ του Πήλιου (42′) και η άστοχη κεφαλιά του Λιούμπισιτς (43′). Άφαντοι οι Κρητικοί του Τραϊανού Δέλλα…

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι πιεστική και να μην αφήνει τον ΟΦΗ να ξεμυτίσει, χωρίς πάντως να δημιουργεί τις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 55′ ήρθε η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Θωμά Στρακόσια να διώχνει σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Γιάννη Αποστολάκη που μόλις είχε μπει στο ματς.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν πάλι στροφές, με τους Πινέδα, Λιούμπισιτς να μπερδεύονται και να μην εκμεταλλεύονται την κακή έξοδο του Χριστογεώργου στο 65′ και, γενικότερα, να παίζουν βιαστικά κι όχι γρήγορα και με ακρίβεια παρά το ότι βρήκαν πολλούς ανοιχτούς διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Οι αλλαγές του Αλμέιδα βοήθησαν, αυτή τη φορά, την ΑΕΚ που έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 83′. Ο Πέτρος Μάνταλος βρήκε τον Πήλιο στην πλάτη της άμυνας, ο πλάγιος μπακ γύρισε στον Τσούμπερ που με τη μία πλάσαρε για το 3-0. Ήταν και το τελικό σκορ σε μια πρεμιέρα ιδανική για την Ένωση έπειτα από το ευρωπαϊκό στραπάτσο, με τον ΟΦΗ να καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα για μια καλύτερη συνέχεια.

Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)
Κίτρινες: Λιβάι, Λαμέλα, Μουκουντί – Γκονζάλες, Μπάκιτς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (66′ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (66′ Λαμέλα), Άμραμπατ, Κοϊτά (80′ Περέιρα), Λιούμπισιτς (80′ Μάνταλος), Λιβάι (66′ Τσούμπερ).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (81′ Γιουνγκ), Καραχάλιος (64′ Χιμένεθ), Γκαγέγκος (81′ Κουτεντάκης), Μπάκιτς, Ριέρα (64′ Αμπάντα), Νας (55′ Αποστολάκης), Ισέκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα