back to top
28.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

28.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σε μια ακόμη προσπάθεια να ευοδωθούν οι προσπάθειες εκεχειρίας στη Γάζα.

Σήμερα ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Αίγυπτο, για συζητήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες ότι η επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είναι «πάντα εφικτή» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του «δεν θα εγκαταλείψει» την προσπάθεια για να συναφθεί.

Την ίδια ώρα, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «παρεμποδίζει» την επίτευξη μιας συμφωνίας για την εκεχειρία στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, διαμήνυσε ότι τις επόμενες ημέρες θα χτυπήσει βαθιά στο έδαφος του Ισραήλ.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο φορτηγό του ενώ οδηγούσε το βράδυ στην οδό Λοντ στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ ερευνάται αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ενεργά παραμένουν 11 πύρινα μέτωπα στην επικράτεια, ενώ υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται άλλα 33. Από τις συνολικά 44 πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, οι 10 προκλήθηκαν από κεραυνούς σε μεγάλο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και την πολιτική προστασία έντονη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται το επόμενο 3ημερο, κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχοπτώσεις, τοπικά ισχυρές.

Ένας αλλοδαπός που έκαιγε χόρτα σε χωράφι προσήχθη από τις αρχές ως ύποπτος για την πρόσκληση της πυρκαγιάς χθες σε δασική έκταση στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου.

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή 11 Αυγούστου.

Περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ και την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε 66.556 δικαιούχους επιδομάτων από σήμερα έως την Παρασκευή.

Παράλληλα, στις 27 του μηνός αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου για τους περίπου 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους, ενώ εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΦΚΑ.

Ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο, αφέθηκε μετά την απολογία στην εισαγγελία της Σύρου, ο πλοίαρχος του οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που κατηγορείται σύμφωνα με το νόμο για Διατάραξη της ασφάλειας πλοίων.

Διαμάχη ‘’κυκλωμάτων’’ βλέπουν οι αρχές πίσω από τα βίαια επεισόδια την Παρασκευή σε beach bar της Χαλκιδικής, για αυτό την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και τρεις ακόμη εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ 4εις παραπέμπονται για ανάκριση με το ερώτημα της προσπάθειας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Σε συνέχεια της προέλασης ουκρανικών δυνάμεων στην ρωσική περιοχή Κουρσκ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε -αργά το βράδυ -τη διεθνή κοινότητα να επέμβει καθώς, όπως υποστηρίζει η κ. Ζαχάροβα- το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει ‘’προκλήσεις κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της ρωσικής ομοσπονδίας’’, που θα θέσουν σε κίνδυνο όχι μόνο την περιοχή αλλά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Tην ίδια ώρα, ο Ρώσος Πρόεδρος μετέβη στο Μπακού όπου θα έχει συζητήσεις στρατηγικής συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνεται στις εννέα το βράδυ με την αναμέτρηση Παναιτωλικός – Λαμία.
Στα σκορ της Κυριακής:
ΑΕΚ – ΟΦΗ: 3 – 0
Ατρόμητος – Άρης: 1 – 1
Λεβαδειακός – Καλλιθέα: 0 – 0
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: 0 – 1

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα