back to top
29.9 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

29.9 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σε μια ακόμη προσπάθεια να ευοδωθούν οι προσπάθειες εκεχειρίας στη Γάζα.

Σήμερα ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Αίγυπτο, για συζητήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες ότι η επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είναι «πάντα εφικτή» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του «δεν θα εγκαταλείψει» την προσπάθεια.

Την ίδια ώρα, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «παρεμποδίζει» την επίτευξη μιας συμφωνίας για την εκεχειρία στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, διαμήνυσε ότι τις επόμενες ημέρες θα χτυπήσει βαθιά στο έδαφος του Ισραήλ.

Να παραμείνουμε στον διεθνή χώρο…

Σε συνέχεια της προέλασης ουκρανικών δυνάμεων στην ρωσική περιοχή Κουρσκ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επέμβει καθώς, όπως υποστηρίζει η κ. Ζαχάροβα- το καθεστώς του Κιέβου ετοιμάζει ‘’προκλήσεις κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της ρωσικής ομοσπονδίας’’, που θα θέσουν σε κίνδυνο όχι μόνο την περιοχή αλλά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι η απάντηση της Μόσχας θα είναι «άμεση» και «σκληρή» σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εν λόγω αναφορές. Στην Ουκρανία, η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας ενεργοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα περίχωρα του Κιέβου για να αποκρούσει αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας μέσω Telegram.

Στο μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία, μεγάλη γέφυρα, στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Tην ίδια ώρα, ο Ρώσος Πρόεδρος μετέβη στο Μπακού όπου θα έχει συζητήσεις στρατηγικής συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Την απότομη αλλαγή του καιρού διαπίστωσαν ήδη όσοι βρίσκονται στο βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και σε περιοχές, όπως Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, όπου εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες και η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και άντληση υδάτων.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και την πολιτική προστασία η έντονη κεραυνική δραστηριότητα θα διαρκέσει επί 3ημερο, κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σχεδόν 9.000 κεραυνοί σημειώθηκαν χθες, σύμφωνα με χάρτη του meteo.gr προκαλώντας σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις την έναρξη πυρκαγιών. Συνολικά 44 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Ένας αλλοδαπός που έκαιγε χόρτα σε χωράφι προσήχθη από τις αρχές ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς χθες σε δασική έκταση στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου.

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή 11 Αυγούστου.

Διαμάχη ‘’κυκλωμάτων’’ βλέπουν οι αρχές πίσω από τα βίαια επεισόδια την Παρασκευή σε beach bar της Χαλκιδικής, για αυτό την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και τρεις ακόμη εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τέσερεις παραπέμπονται για ανάκριση με το ερώτημα της προσπάθειας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ και την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε 66.556 δικαιούχους επιδομάτων από σήμερα έως την Παρασκευή.

Παράλληλα, στις 27 του μηνός αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου για τους περίπου 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους, ενώ εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΦΚΑ.

Νομοθετική ρύθμιση για την οικονομική επιβράβευση όσων συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναμένεται να δρομολογηθεί από τον επόμενο μήνα.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 200.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή έχουν υποβάλλει οι πολίτες στην ΑΑΔΕ κυρίως μέσω της εφαρμογής e-apodeixi, ενώ ξεπερνούν τις 20.000 οι αναφορές στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.

Πλοία της Κίνας και των Φιλιππίνων συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια νέας αψιμαχίας κοντά σε διεκδικούμενο ύφαλο στη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά ΜΜΕ και τις αρχές στη Μανίλα.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα της Σουπερλίγκας, καθώς κέρδισε με σκορ 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό. Νωρίτερα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ατρόμητος- Άρης 1-1 και Λεβαδειακός- Καλλιθέα 0-0, ενώ η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ.

Η 1η αγωνιστική ολοκληρώνεται στις 9 το βράδυ με την αναμέτρηση Παναιτωλικός- Λαμία.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα