back to top
29.9 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

29.9 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις και τα συνεχιζόμενα ισραηλινά χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας, η Κάμαλα Χάρις – την παραμονή του συνεδρίου των Δημοκρατικών- κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Οι προσπάθειες των μεσολαβητών —Κατάρ, Αίγυπτος, ΗΠΑ— να κλειστεί συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς δεν καρποφορούν ως τώρα. Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα αναβλήθηκαν για αυτή την εβδομάδα την Παρασκευή. Αναμένεται να γίνουν νέες συνομιλίες στο Κάιρο εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την κυρία Χάρις, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Στο Ισραήλ βρίσκεται για ένατη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν σε μια ακόμη προσπάθεια να ευοδωθούν οι προσπάθειες εκεχειρίας στη Γάζα. Αργότερα σήμερα ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Αίγυπτο, για συζητήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ο κ. Νετανιάχου και η Χαμάς αλληλοκατηγορήθηκαν χθες για την αποτυχία των προσπαθειών να κλειστεί συμφωνία ως αυτό το στάδιο.

Νωρίτερα χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκρινε μολαταύτα ότι η επίτευξη συμφωνίας παραμένει ακόμη «εφικτή».

Να παραμείνουμε στον διεθνή χώρο…

Στην Ουκρανία, η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας ενεργοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα περίχωρα του Κιέβου για να αποκρούσει αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας μέσω Telegram. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδιδαν πως άκουσαν κρότους που παρέπεμπαν στην εκτόξευση αντιαεροπορικών πυραύλων.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία διαβεβαίωσε μέσω Telegram ότι συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν και τα 11 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόδου που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον της επικράτειας της Ουκρανίας .

Στην εσωτερική επικαιρότητα…

Την απότομη αλλαγή του καιρού διαπίστωσαν ήδη όσοι βρίσκονται στο βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και σε περιοχές, όπως Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, όπου εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες και η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και άντληση υδάτων.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και την πολιτική προστασία η έντονη κεραυνική δραστηριότητα θα διαρκέσει επί 3ημερο, κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σχεδόν 9.000 κεραυνοί σημειώθηκαν χθες, σύμφωνα με χάρτη του meteo.gr προκαλώντας σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις την έναρξη πυρκαγιών. Συνολικά 44 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα κατηγορία 3 σε Αττική, και μεταξύ άλλων σε πολλές περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Ελλάδας της Πελοποννήσου, της Θράκης, της Κρήτης και της Κεφαλλονιάς.

Ένας αλλοδαπός που έκαιγε χόρτα σε χωράφι προσήχθη από τις αρχές ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς χθες σε δασική έκταση στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου.

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή 11 Αυγούστου.

Διαμάχη ‘’κυκλωμάτων’’ βλέπουν οι αρχές πίσω από τα βίαια επεισόδια την Παρασκευή σε beach bar της Χαλκιδικής, για αυτό την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και τρεις ακόμη εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τέσσερις παραπέμπονται για ανάκριση με το ερώτημα της προσπάθειας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ και την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε 66.556 δικαιούχους επιδομάτων από σήμερα έως την Παρασκευή.

Νομοθετική ρύθμιση για την οικονομική επιβράβευση όσων συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναμένεται να δρομολογηθεί από τον επόμενο μήνα.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 200.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή έχουν υποβάλλει οι πολίτες στην ΑΑΔΕ κυρίως μέσω της εφαρμογής e-apodeixi, ενώ ξεπερνούν τις 20.000 οι αναφορές στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.

 

Εσπευσμένη απομάκρυνση εκατοντάδων παιδιών από θερινές κατασκηνώσεις στη Νότια Σιβηρία, λόγω πυρκαγιών.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα