29.9 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

29.9 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Απότομη αλλαγή του καιρού σημειώθηκε σε περιοχές της χώρας. Εντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες, και χαλάζι στο βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και σε περιοχές, όπως Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και άντληση υδάτων.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και την πολιτική προστασία η έντονη κεραυνική δραστηριότητα θα διαρκέσει για ένα 3ημερο, κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα κατηγορίας 3 σε Αττική, και μεταξύ άλλων σε πολλές περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Ελλάδας της Πελοποννήσου, της Θράκης, της Κρήτης και της Κεφαλλονιάς. Προσήχθη αλλοδαπός που έκαιγε χόρτα σε χωράφι ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς χθες στην Πλάκα Λιτοχώρου.

Την Τετάρτη απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας, ο 80χρονος που συνελήφθη με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή 11 Αυγούστου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγια της περασμένης εβδομάδας στην Αττική, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί είπε στον Αθηνα 984 ο δημαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας. Σύμφωνα με τον ίδιο η οικολογική καταστροφή ειναι τεράστια καθώς έχουν καεί 50.000 στρέμματα δασικής εκτασης, ενώ συνολικά κάηκαν ολοσχερώς ή μερικώς περίπου 35 με 40 σπίτια, καταστράφηκαν 2 θερμοκήπια και πολλές αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως ελιές.

Εως τις 2 Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία οι πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ρεύματος για το 2025. Το κοινωνικό τιμολόγιο είναι χαμηλότερο κατά 4,5 με 7,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο του εκάστοτε παρόχου, εξασφαλίζοντας έτσι σημαντική έκπτωση για όσους το δικαιούνται. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ΗΔΙΚΑ, από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του νοικοκυριού ή τον/τη σύζυγό του με απαραίτητη προϋπόθεση η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ήδη στο όνομα του υπόχρεου ή του της συζύγου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέπτεται για 9η φορά το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, προειδοποίησε σήμερα ότι «ενδεχομένως» τώρα να είναι η «τελευταία» ευκαιρία προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας που διαρκεί περισσότερους από δέκα μήνες.

Εντος της ημέρας ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας της χώρας, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Αίγυπτο, για συζητήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Νετανιάχου και Χαμάς εξαπέλυσαν χθες αλληλοκατηγορίες για την αποτυχία των προσπαθειών να υπάρξει συμφωνία.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι «ακόμη εφικτή» ενώ ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του «δεν θα εγκαταλείψει» τις προσπάθειες ως προς αυτό.

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα από την Κάμαλα Χάρις – την παραμονή του συνεδρίου των Δημοκρατικών μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες των μεσολαβητών — δηλαδή του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ— να κλειστεί συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς. Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα αναβλήθηκαν για την τρέχουσα εβδομάδα. Αναμένεται να γίνουν νέες συνομιλίες στο Κάιρο εντός της εβδομάδας.

Στην Ουκρανία, η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας ενεργοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα περίχωρα του Κιέβου για να αποκρούσει αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας μέσω Telegram. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδιδαν πως άκουσαν κρότους που παρέπεμπαν στην εκτόξευση αντιαεροπορικών πυραύλων.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία διαβεβαίωσε μέσω Telegram ότι συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν και τα 11 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόδου που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον της επικράτειας της Ουκρανίας .

Εμπρηστικός μηχανισμός ανεφλέγη λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Λούβαρη στην Ηλιούπολη. Προκλήθηκαν φθορές στους μετρητές και στην πόρτα της εισόδου. Κλιμάκιο πυροτεχνουργών μετέβη επιτόπου για τη συλλογή υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ και την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε 66.556 δικαιούχους επιδομάτων από σήμερα έως την Παρασκευή.

Νομοθετική ρύθμιση για την οικονομική επιβράβευση όσων συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναμένεται να δρομολογηθεί από τον επόμενο μήνα. Περισσότερες από 200.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή έχουν υποβάλλει οι πολίτες στην ΑΑΔΕ κυρίως μέσω της εφαρμογής e-apodeixi, ενώ ξεπερνούν τις 20.000 οι αναφορές στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.

Ανοιχτοί θα είναι απόψε για το κοινό περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, αλλά και μουσεία και μνημεία σε όλη τη χώρα κάτω από το φως της Πανσελήνου. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ξεκίνησε στις 9 και θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου. Στο Μουσείο της Ακρόπολης, στον προαύλιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ συναυλία από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελληνικά και ξένα γνωστά τραγούδια για το φεγγάρι και μουσική κινηματογράφου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την αναμέτρηση Παναιτωλικός- Λαμία ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη αγωνιστική της Σουπερλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα