back to top
33.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

33.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Νέα σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με φόντο τις πυρκαγιές, αυτήν τη φορά για τα κονδύλια που έπρεπε να διατεθούν για την Πολιτική Προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντί να μεριμνά για την πολιτική προστασία της χώρας επενδύει στην προπαγάνδα. «Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι στο 1%», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επισημαίνει ότι «σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις της χώρας».

«Για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «περιφερόμενο influencer», κάνοντας λόγο για «κατήφορο χυδαιότητας».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο δήμαροχς Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας. «Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν μπορεί να επιλύσει σύνθετα θέματα και να επενδύσει πόρους εκεί που χρειάζεται», δήλωσε ο κ. Δούκας σε συνέντευξή του στο Real FM και πρόσθεσε: «Αυτό φαίνεται και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μόλις το 1% των χρημάτων που έχουν δοθεί έχει πάει σε θέματα ανθεκτικότητας».

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Ελληνική Λύση, η οποία με ανακοίνωση της, τους κατηγορεί ότι «έστησαν για άλλη μία φορά ένα κακόγουστο θέατρο επάνω στα αποκαΐδια της πατρίδας».

Ραγδαία μεταβολή του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας. Για έντονα καιρικά φαινόμενα ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Ιωάννινα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν έως αύριο το μεσημέρι Μακεδονία, Θράκη πιθανόν και Θεσσαλία.

Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επερχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο επικρατεί ένταση σε όλα τα μέτωπα.

Η Ουκρανία διέταξε σήμερα την απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από την πόλη Ποκρόφσκ και τα περίχωρά της, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να προωθούνται προς τη στρατηγική αυτή πόλη που βρίσκεται στην διασταύρωση μιας σημαντικής οδού εφοδιασμού των Ουκρανών στρατιωτών του ανατολικού μετώπου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τις τοπικές αρχές η πόλη Προλετάρσκ, στην περιφέρεια του Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, όπου την Κυριακή, από ουκρανική επίθεση είχε προκληθεί πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμου και είχαν τραυματιστεί τουλάχιστον 18 πυροσβέστες.

Στο Κουρσκ συνολικά περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από εννέα παραμεθόριες περιοχές, μετά την εισβολή του ουκρανικού στρατού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Στη Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες η συνάντηση του αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ισραηλινού πρωθυπουργού, η συνάντηση ήταν θετική και διεξήχθη σε καλό κλίμα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραήλ στην τρέχουσα αμερικανική πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Αν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη συνέχιση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω στους Δήμους, ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι προκαλούνται εύλογα ερωτήματα για το αν υπάρχει «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη βιωσιμότητα του προγράμματος, αλλά και έντονη αναστάτωση στους Δήμους της χώρας και σε χιλιάδες συμπολίτες μας». Επίσης, θυμίζουν σχετική επιστολή της ΚΕΔΕ προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητεί εκτός από τη συνέχιση του προγράμματος και την ενίσχυσή του με επιπλέον 10.000 θέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του καλούσε την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης να επανεξετάσει πρόσφατη απόφασή της με την οποία «πάγωσε» την πρόσληψη 72 μακροχρόνια ανέργων κάνοντας λόγο για απαράδεκτο εμπαιγμό.

Την προσοχή των πολιτών σε παραπλανητική διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα εφιστά ο δήμος Αθηναίων. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με διαφήμιση που έχει αναρτηθεί σε κοινωνικά δίκτυα σχετικά με κάρτα μετακίνησης που παρουσιάζεται ως κάρτα του Δήμου Αθηναίων και παρέχει δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Με την αναμέτρηση Παναιτωλικός- Λαμία στις 9 το βράδυ ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη αγωνιστική της Σουπερλίγκα.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρη συννεφιά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου. -32 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα