back to top
32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Ισραήλ: «Τρομοκρατική επίθεση» η χθεσινή έκρηξη βόμβας στο Τελ Αβίβ

Διαβάστε επίσης

Η αστυνομία του Ισραήλ και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες Κυριακή στο Τελ Αβίβ ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Ο άνδρας που έφερε τη βόμβα, η οποία εξερράγη κοντά σε συναγωγή, σκοτώθηκε, ενώ ένας περαστικός τραυματίστηκε.

«Μπορεί πλέον να επιβεβαιωθεί ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση», επεσήμαναν η αστυνομία και η Σιν Μπετ σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η χθεσινή έκρηξη – την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει προς το παρόν καμία οργάνωση — σημειώθηκε περίπου μία ώρα αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στο Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς ηγέτες και να πιέσει για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι επιθέσεις με βόμβες ήταν συχνές στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της δεύτερης παλαιστινιακής ιντιφάντα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όμως πλέον είναι σπάνιο φαινόμενο.

Χθες οι ισραηλινές αρχές είχαν επισημάνει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την έκρηξη βόμβας, με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να μεταδίδουν ότι ο νεκρός ήταν ο δράστης της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ κατήγγειλε σήμερα παρουσία του Μπλίνκεν «μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει Παλαιστίνιοι τρομοκράτες», αναφερόμενος στον φόνο ενός εβραίου εποίκου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον οποίο σκότωσε χθες Παλαιστίνιος, και την έκρηξη στο Τελ Αβίβ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα