back to top
26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 06:00

Διαβάστε επίσης

Την Πεντέλη θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, μετά την φωτιά που έπληξε τη βορειονατολική Αττική στις 11 Αυγούστου.

Χθες το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ολοκλήρωσε το έργο της πρώτης βασικής φάσης των αυτοψιών στις πυρόπληκτες περιοχές των δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, και συνολικά 146 είναι οι κατοικίες που χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση.

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το ανύπαρκτο αντιπυρικό σχέδιο.
«Για την Πολιτική Προστασία και την Kλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα περισσότερα από 550 εκατ. ευρώ. Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η κυβέρνηση επιμένει σε μια επικοινωνιακή διαχείριση, όπως αποδεικνύει η πολύ καθυστερημένη σύσκεψη που θα γίνει σήμερα με τον πρωθυπουργό», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός της εξακολουθούν με φτηνές δικαιολογίες να μην απαντούν στο κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη», επισήμανε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν χθες σε δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία, προκαλώντας προβλήματα σε Ιωάννινα και Κέρκυρα. Μεγάλες οι καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες στην Κοζάνη. Στην Πέλλα, πολλά χωριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω κεραυνόπτωσης, ενώ ξέσπασαν και φωτιές.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και σήμερα το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.

Tη διαβεβαίωση ότι το Ισραήλ στηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, παρείχε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου όπως ανακοίνωσε ο Άντονι Μπλίνκεν μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνάντησής τους.

Τώρα είναι υποχρέωση της Χαμάς να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση, επισήμανε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας πως θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Κατάρ, χώρες που επίσης έχουν αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ανώτερο στέλεχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, επέκρινε έντονα τη δήλωση που έκανε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον οποίο ο ισραηλινός πρωθυπουργός αποδέχθηκε επικαιροποιημένη πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Χαμντάν μιλώντας στο Reuters είπε πως η δήλωση του κ. Μπλίνκεν προκαλεί «πολλές αβεβαιότητες, καθώς η νέα πρόταση δεν είναι αυτή η οποία μας παρουσιάστηκε και στην οποία συμφωνήσαμε».

«Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν μπορεί να επιλύσει σύνθετα θέματα και να επενδύσει πόρους εκεί που χρειάζεται. Μόλις το 1% των χρημάτων που έχουν δοθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πάει σε θέματα ανθεκτικότητας», δήλωσε στον Real FM, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας.

Η Αττική αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο των ράντζων έκανε την επανεμφάνισή του, ενώ υπάρχουν και μεγάλες αναμονές για την εξυπηρέτηση ακόμη και των επειγόντων περιστατικών.

Εν τω μεταξύ, 35 νοσηλευτές έπιασαν σήμερα δουλειά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Όσο οι άλλοι βρίσκουν μόνον προβλήματα, εμείς θα δίνουμε λύσεις», υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε περισσότερους από 48.000 επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα προχώρησαν κλιμάκια της ΑΑΔΕ. Από αυτούς διαπιστώθηκε αποκρυβείσα αξία άνω των 20 εκ. ευρώ και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω του 1,34 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα ανεστάλη η λειτουργία 490 επιχειρήσεων.

Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων διαπέρασαν την εξωτερική περίμετρο ασφαλείας που εγκατέστησαν οι αρχές στον χώρο όπου διεξάγεται το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος στο Σικάγο, λίγες ώρες προτού πάρει τον λόγο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για να παραδώσει τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις προτίθεται να αυξήσει σε 28% τον εταιρικό φόρο – από 21% που είναι σήμερα – εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του προεκλογικού επιτελείου της.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι μονάδες της αντιμετώπισαν δεκάδες επιθέσεις στρατευμάτων της Ρωσίας χθες γύρω από τις κοινότητες Τόρετσκ και Πόκροβσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να σημειώνει εδαφικά κέρδη, παρά την ουκρανική επιχείρηση στην Κουρσκ.

Το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με το Κίεβο μετά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό έδαφος, απέκλεισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της επίσκεψης Πούτιν στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στην Υεμένη στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 60 ανθρώπων από τα τέλη του Ιουλίου, ενώ άλλοι 13 συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, ανακοίνωσε υπηρεσία του ΟΗΕ.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Η Λαμία επικράτησε με σκορ 0-1 του Παναιτωλικού μέσα στο Αγρίνιο στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Σουπερλίγκα.
Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Άρης από την Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας επειδή οπαδός του πέταξε ένα κάθισμα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο

ΚΑΙΡΟΣ:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα