back to top
31.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Μ. Σμαραγδή: Πρέπει το δάσος να παραμείνει δάσος

Διαβάστε επίσης

Την αγωνία των κατοίκων της περιοχής μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας, εξέφρασε μέσω του Αθήνα 9,84, η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, Μαρίνα Ελένη-Σμαραγδή.

«Η καταστροφή είναι μεγάλη. Χάθηκε χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, κάηκαν ζώα και περιουσίες. Η Πεντέλη και το ρέμα αυτής καθώς και ένα μέρος του αστικού ιστού στο κομμάτι Βριλήσσια, Χαλάνδρι και Πεντέλη, έχει καταστραφεί», ανέφερε συνομιλώντας με την Ελεωνόρα Ορφανίδου.

«Παντού υπάρχει στάχτη και αποκαϊδια. Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι, χολωμένοι και πληγωμένοι. Κανείς δεν μπορεί να είναι καλά αντικρίζοντας αυτή την καταστροφή, ακόμη και αν το σπίτι του σώθηκε, ακόμη και αν δεν θρήνησε τον χαμό κάποιου δικού του ανθρώπου ή ζώου», τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια αναγέννησης της περιοχής, θέτοντας στο επίκεντρο την αντιπλημμυρική θωράκισή της, καθώς, όπως επισήμανε, δεν υπάρχουν πια δέντρα προκειμένου να συγκρατήσουν τα νερά από μια μελλοντική πλημμύρα .

«Θα πρέπει να συντονιστούν τάχιστα πολλές υπηρεσίες και σε καμία περίπτωση να μην μείνουν έξω από την προσπάθεια που θα γίνει, κοινωνικοί φορείς οι οποίοι γνωρίζουν και πονούν τον τόπο τους», σχολίασε, προσθέτοντας: «Χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας. Πρέπει επίσης να καθαριστεί το βουνό και τα ρέματα, χρειάζονται αντιδιαβρωτικά έργα καθώς και η υλοποίηση έργων ορεινής υδρονομίας. Υπάρχει διάχυτος αμίαντος παντού και πρέπει να έρθουν ειδικά συνεργεία προκειμένου να τον απομακρύνουν. Πρέπει το δάσος να παραμείνει δάσος».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα