back to top
28.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

28.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Iσχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το μεσημέρι και έως το βράδυ προβλέπονται -κατά τόπους- ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στην Εύβοια και ενδεχομένως και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική από το μεσημέρι και έως το απόγευμα όπως και το Σάββατο. “Στην Αθηνα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, και υψηλή κεραυνική κινητικότητα” είπε στον Αθήνα 984 ο Θοδωρής Κολυδάς διευθυντής της ΕΜΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου αναφέρει ωστόσο ότι παρά την κακοκαιρία δεν αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε στην κεντρική Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το meteo.gr το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος βροχής καταγράφηκε στο Καλέντζι Αχαΐας.

Κλειστή για προληπτικούς λόγους η παλαιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος της Αιγιάλειας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας ενόψει κακοκαιρίας.

Εφαρμογή του ψηφιακού φροντιστηρίου, απαγόρευση της χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία και αυτόνομες τάξεις για απομακρυσμένες περιοχές μεταξύ των 11 μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας, εν όψει της εναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων προβλέπει επίσης αυστηρότερα παιδαγωγικά και πειθαρχικά μέτρα -ακόμα και πενθήμερη αποβολή. Ανακοινώθηκαν επίσης 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. «Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα βρεθούν φέτος εκτός εκπαίδευσης χιλιάδες εκπαιδευτικοί που απασχολήθηκαν ως αναπληρωτές τις προηγούμενες χρονιές. Το βαρύ τίμημα των αλχημειών του υπουργείου Παιδείας θα πληρώσουν οι μαθητές, οι γονείς τους και συνολικά η εκπαίδευση», δηλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο εκπαιδευτικός κόσμος γνωρίζει καλά ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Και γι’ αυτό βρίσκεται σε θέση μάχης για να διεκδικήσει το δίκιο του, για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα και φλέγοντα προβλήματα των σχολείων», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Νέα επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού εξαπέλυσε χθες ο Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας την ότι κρύβει σελίδες που την ενοχοποιούν από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΑΜΚΕ «Πρόληψις». Επίσης, προσθέτει ότι «κατά παράβαση όλων των νόμιμων διαδικασιών η κυρία Λινού έφτασε να εισπράττει 1 εκ. ευρώ κάθε χρόνο από το 2021 και εξής».

Σήμερα η ορκωμοσία της Πόπης Τσαπανίδου, αναπληρώνοντας, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, την έδρα που έμεινε κενή, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν ζήτημα ηγεσίας, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Τα ακανθώδη ζητήματα που δυσκολεύουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις, όπως είναι το Κυπριακό και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας που είχαν χθες στις Βρυξέλλες οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με τον Τούρκο ομόλογό τους, Χακάν Φιντάν.

«Πιστεύουμε ότι η αναζωογόνηση των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ είναι προς το συμφέρον όλων. Ωστόσο, τονίσαμε ότι η σύνδεση του Kυπριακού προβλήματος με τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν είναι υγιής μέθοδος και δεν θα αποφέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο Χακάν Φιντάν.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορελ είπε ότι το Συμβούλιο εξέφρασε «την αλληλεγγύη της ΕΕ με σεβασμό στις θέσεις της Κύπρου», καθώς και τη «βούληση να αναζητήσουμε λύση μέσω πολιτικού διαλόγου».

Η καλή επικοινωνία είναι βαλβίδα αποσυμπιεσης όταν υπάρχουν διαφορές. Το κυπριακό είναι το μεγαλύτερο θέμα που διαφωνούμε και αυτό αποτυπώθηκε και στην συνάντηση των Βρυξελλών σχολίασε στον Αθήνα 984 ο Τάσος Χατζηβασιλείου διεθνολόγος, διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και βουλευτής Σερρών της ΝΔ.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για το θάνατο του 19χρονου, σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική, ερωτήματα προκύπτουν από τη νέα υπόθεση αδειοδότησης σε πλανόδιο λούνα παρκ, αυτή τη φορά στη Λάρισα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται την περίπτωση ιδιοκτήτριας λούνα παρκ στη Χαλκίδα, όπου τραυματίστηκε, τον Ιούλιο του 2009, μια 9χρονη και στον Αλμυρό Βόλου, όπου έχασε τη ζωή της το 2019 μια 13χρονη, μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι. Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της.

Εναν νέο μηχανισμό άμεσων διασταυρώσεων στοιχείων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων αλλά και όσων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή έχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να ενεργοποιήσει από τον Σεπτέμβριο η ΑΑΔΕ, στήνοντας παράλληλα μπλόκα σε διόδια, εθνικές οδούς, και λιμάνια.

Τον «άμεσο» τερματισμό της μεγάλης κλίμακας, πολύνεκρης στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει ο στρατός του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, αξιωνει ο ΟΗΕ χαρακτηρίζοντας τα δεινά των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας «πέραν» όσων μπορεί να «υπομείνει οποιονδήποτε ανθρώπινο ον».

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα