back to top
19.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

19.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Επτά μέτρα για εργαζόμενους, συνταξιούχους και επιχειρήσεις αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ. Παράλληλα, τα συνδικάτα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την διοργάνωση των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί εντός των επομένων ημερών, προωθείται μεταξύ άλλων επίδομα προσωπικής διαφοράς 150 – 200 ευρώ κλιμακωτά για περίπου 700.000 συνταξιούχους ώστε να περιοριστεί κάπως η απώλεια που θα υποστούν, λόγω μη απορρόφησης της αύξησης που θα δοθεί σε όλες τις συντάξεις. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό στην ιστοσελίδα μας…

Λήγει σήμερα η προθεσμία εγγραφής στο σύστημα άμεσων πληρωμών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενους . Για την εγγραφή δεν απαιτείται το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας από τους ήδη υπάρχοντες δηλωμένους λογαριασμούς στο Μητρώο Επαγγελματικών Λογαριασμών της ΑΑΔΕ. Όσοι δεν ενταχθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Ανακοινώθηκαν τα ξημερώματα οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου από τους προμηθευτές.

Ειδικότερα, το “πράσινο” τιμολόγιο της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες διαμορφώνεται στα 15,94 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 16,391 σεντς που ήταν η τιμή του Αυγούστου. Η τιμή για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 17,14 σεντς (από 16,955).

Χαμηλότερη είναι η χρέωση και για το νυχτερινό τιμολόγιο, στα 12,84 σεντς από 14,934 τον Αύγουστο.

Αναλυτικά όλες οι τιμές από τους προμηθευτές στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Το κυβερνητικό σχέδιο υπό τον τίτλο ‘’Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», αναμένεται να παρουσιάσει στις 17 00 το απόγευμα από το Δημαρχείο του Κιλελέρ ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Φαρκαδόνα, τη Μεταμόρφωση, τον Παλαμά και το Μουζάκι Καρδίτσας.

Στο μεταξύ, δρομολογούνται μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο.

Επίσκεψη στον Βόλο, για αυτοψία στις περιοχές που πλήττονται από την περιβαλλοντική καταστροφή, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στις 12:00 θα βρίσκεται στον ποταμό Ξηριά, εκεί όπου εκδηλώθηκε το πρόβλημα. Στη μια μμ θα έχει σύσκεψη με φορείς της περιοχής, στο διοικητήριο στον Βόλο.

Λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στις έξι και επτά Σεπτεμβρίου, ο Παύλος Πολάκης, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη με ανάρτησή του στο FB λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ‘’πολιτική δεν γίνεται με ασύνδετα βίντεο στα social και επίδειξη της προσωπικής ζωής και του πλούτου’’.

Ο κ Πολάκης δηλώνει «ηγετικό παρών» εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας ότι από τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα κριθεί η πορεία του κόμματος και της χώρας.

«Να μιλήσει ο ίδιος καθαρά και ανοιχτά και όχι μέσω κύκλων και διαρροών” κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα , ο Στέφανος Κασσελάκης με συνέντευξή του στην REAL NEWS .

Μήνας καθοριστικών εξελίξεων ο Σεπτέμβριος για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ καθώς οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πολιτικό τους στίγμα ενόψει της εσωκομματικής κάλπης του Οκτωβρίου. Η διαφορά σε σχέση με τους άλλους υποψηφιους μου, είναι ότι έχω εμπειρία και δυνατότητα να διασφαλίσω την ενότητα του κόμματος επειδή δεν έχω υποχρεώσεις και πιστευω σε ένα ΠΑΣΟΚ ορθάνοιχτο, ειπε πριν από λίγο μιλωντας στον σταθμό μας ο Παυλος Γερουλάνος.

Η λαϊκίστικη ακροδεξιά στη Γερμανία, για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φέρνει αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και ‘’πονοκέφαλο’’ στην κυβέρνηση Όλαφ Σολτς: Στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, στη Σαξονία και Θουριγγία το AFD έφθασε και ξεπέρασε το φράγμα του 30% με τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά.

«Ο σεισμός στην Θουριγγία θα προκαλέσει μετασεισμό στο Βερολίνο», προεξόφλησε η εφημερίδα Handelsblatt. «Οι εκλογές συνιστούν μεγάλη αποτυχία για τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και για την φιλελεύθερη δημοκρατία», υποστήριξε το Der Spiegel.

Ανησυχία για τις συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος εκφράστηκαν και από φορείς της οικονομίας.

Την εκταμίευση ακόμα 1 δισ. ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναμένεται να εγκρίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για την 4η δόση που λαμβάνει η χώρα από το ΤΑΑ, με την εκταμίευση της οποίας το συνολικό «πακέτο» επιχορηγήσεων και δανείων θα ανέλθει στα 18,2 δισ. ευρώ, σε σύνολο 36 δισ. ευρώ, που προορίζονται για την Ελλάδα.

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους θα καλύψει η ψηφιακή κάρτα εργασίας εντός των επομένων ημερών, μετά την προγραμματισμένη επέκταση της σε τουρισμό και εστίαση. Η εφαρμογή του συστήματος, θα έχει αρχικά πιλοτικό χαρακτήρα και εκτιμάται ότι θα καλύψει περίπου 600.000 εργαζόμενους, κατά την επόμενη θερινή τουριστική περίοδο. Ήδη, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, καλύπτει τουλάχιστον 800.000 εργαζόμενους, οι οποίοι κατά το μεγαλύτερο μέρος απασχολούνται στο λιανεμπόριο και τη βιομηχανία.

Οι πολίτες του Ισραήλ καλούνται να πάρουν μέρος μαζικά σε «γενική απεργία» σήμερα, για να αναγκάσουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την επομένη της ανάκτησης από τον ισραηλινό στρατό των πτωμάτων έξι ομήρων σε υπόγεια σήραγγα.

Ο Τζό Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η Χαμάς θα πληρώσει για τα εγκλήματά της, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «αγανάκτησή» του για τον εντοπισμό των έξι ομήρων και ζήτησε «να σταματήσει ο πόλεμος».

Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από δυο βλήματα άγνωστου τύπου στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 70 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίφ της Υεμένης, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO, που υπάγεται στο βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, βρίσκονται σε εξέλιξη μέτρα για τον περιορισμό της ζημιάς. Τρίτη έκρηξη ακούστηκε σε μικρή απόσταση από το πλοίο, κατά την ίδια πηγή.

 

Αιμοδοσία διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 4 και 5 του Σεπτεμβρίου στο σταθμό του Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτη Κατσίβελα που μίλησε στον Αθήνα 984 είναι θετική η ανταπόκριση των πολιτών.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν το απόγευμα κυρίως στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα