back to top
19.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

19.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Π. Γερουλάνος: Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Για το σχέδιο «Αναγέννηση» το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου σε ανοιχτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, Παύλος Γερουλάνος.

«Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ δημοκρατικό, σύγχρονο και ορθάνοιχτο στην κοινωνία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό τρίπτυχο του προγράμματός του είναι «δίκαιη κοινωνία, πατριωτική οικονομία, ισχυρή Ελλάδα».

 

«Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή μάχη διαφορετικών οραμάτων για τη χώρα»

«Διανύουμε μια εποχή μεγάλων αλλαγών, με σκληρές εντάσεις εντός της κοινωνίας η οποία παρουσιάζει μια εικόνα αποσύνθεσης. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή μάχη πολιτικών, διαφορετικών οραμάτων για τη χώρα. Όταν τα οράματα είναι ανατρεπτικά όπως συμβαίνει στην περίπτωση της ”Αναγέννησης”, δεν πρέπει να οδηγούν τους πολίτες σε ανησυχία και πανικό αλλά να είναι συντεταγμένα. Η αντιπαράθεση οφείλει να είναι πολιτική και όχι προσωπική. Αυτός που φωνάζει, δείχνει το πρόβλημα ενώ ο πυροσβέστης μπαίνει και σβήνει την φωτιά».

«Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ»

«Η διαφορά μου σε σχέση με τους άλλους συνυποψηφίους μου, είναι ότι διαθέτω την δυνατότητα και την εμπειρία προκειμένου να διασφαλίσω την ενότητα του κόμματος. Και αυτό μπορώ να το κάνω επειδή δεν με κρατάει κανείς, δεν έχω υποχρεώσεις, δεν φέρνω μαζί μου παρέες που θέλουν να επιβληθούν. Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ ορθάνοιχτο το οποίο θα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις ».

«Να φέρουμε το κόμμα σε επαφή με την κοινωνία»

«Αυτή τη στιγμή, η ελπίδα γεννιέται μέσα από συντεταγμένες δημοκρατικές διαδικασίες οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αν λειτουργήσουμε όπως πρέπει. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο για τη χώρα, να το επικοινωνήσουμε σωστά, να οργανώσουμε το κόμμα για να είναι σε επαφή με την κοινωνία και μέσα από αυτή τη διαδικασία να φτιάξουμε μια ηγετική ομάδα η οποία θα πείθει ότι αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη. Θέλουμε -πέρα από τους ψηφοφόρους μας- να εκφράσουμε και τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που δεν ψηφίζουν».

«Η ιδέα της Αναγέννησης»

«Η Αναγέννηση βασίζεται στην ιδέα ότι θα παράξουμε πλούτο και θα τον διανείμουμε δίκαια μόνο αν αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία, αν σπάσουμε το απόστημα που λέγεται Μαξίμου και περάσουμε την εξουσία στις τοπικές κοινωνίες όπου οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεργάζονται με τα Επιμελητήρια, τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τους Συνεταιρισμούς, τα Εργατικά Κέντρα, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα τοπικά πανεπιστήμια».

«Στόχος μας ο σοσιαλισμός»

«Στόχος μας πρέπει να είναι ο σοσιαλισμός. Πάνω στις ιδέες του χτίσαμε την ”Αναγέννηση”. Επιδίωξή μας είναι να επικαιροποιήσουμε τις ιδέες του χθες σε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν χαίρεται μόνο για τα 50 χρόνια που έζησε αλλά θα κοιτάζει μπροστά και θα  οραματίζεται τί μπορεί να προσφέρει τα επόμενα πενήντα χρόνια».

 

«Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ δημοκρατικό, σύγχρονο και ορθάνοιχτο στην κοινωνία»

«Η προσμονή μου για μεγάλη προσέλευση στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ έγκειται στο γεγονός ότι ο κόσμος νιώθει πως ξαφνικά ίσως κάτι γίνει στο κόμμα που θα έχει πολιτική αξία για όλον εκείνον τον προοδευτικό κόσμο, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη. Σε αυτούς τους ανθρώπους απευθύνεται το δικό μου το κάλεσμα. Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ δημοκρατικό, σύγχρονο, ορθάνοιχτο στην κοινωνία και το οποίο μπορεί να αγκαλιάσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών με συγκεκριμένες προτάσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα