back to top
31.4 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

31.4 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Πυρετώδεις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το προσεχές Σάββατο από το βήμα της 88ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. “Θα υπάρχουν στοχευμένες παρεμβάσεις. Δεν θα δούμε ούτε φέτος, καλάθι, με την λογική πρόσκαιρων παροχών, που σίγουρα θα ανακουφίσουν τους πολίτες, αλλά δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο στόχο που έχουμε θέσει” τόνισε στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Εν τω μεταξύ τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, ανακοίνωσε η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων.

Την άρση όλων των περιορισμών στην πρόσβαση των ασθενών με σοβαρές παθήσεις, όπως ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς αλλά και ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και των εγκύων στις διαγνωστικές εξετάσεις, αποφάσισε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Οι περιορισμοί στην πρόσβαση για διαγνωστικές εξετάσεις, θα αρθούν από την επόμενη εβδομάδα.

Τη θετική προκαταρκτική της αξιολόγηση για το 4ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 1 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σαρωτικές αλλαγές -μεταξύ των οποίων- τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς και ανώτατο όριο τριών θητειών για κάθε βουλευτή εισηγήθηκε -μεταξύ άλλων -ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο. «Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο Συνέδριό μας είπε στο MEGA ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Οι αλλαγές στο καταστατικό είναι πιο ουσιώδες θέμα τόνισε.

Την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών ζήτησε -μέσω του Α984- η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κίνησης των 87 Ολγα Γεροβασίλη. “Οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης οδηγούν σε ένα μικρό, συγκεντρωτικό κόμμα αποκομμένο από την κοινωνία” τόνισε .

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά διαρκώς εσωτερικούς εχθρούς, μέχρι να μείνει ένας αρχηγός σε ένα ΙΧ κόμμα που δεν θα μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα», σχολίασε στον Αθήνα 9,84 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εν όψει της μάχης του Οκτωβρίου.

Ιστορικό χαρακτήρισε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί στο ΟΠΕΝ, προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι η δύναμη, η οποία στο άμεσο μέλλον δύναται να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο να τη νικήσει, αλλά μέσα από την αξιοπιστία να αλλάξει τον τόπο.

Την ανάγκη ενότητας και αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ, ως βασικών προϋποθέσεων για την επόμενη μέρα της παράταξης, υπογράμμισε μέσω του Αθήνα 9,84, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του κόμματος Χάρης Δούκας. Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αυτονομία και η αυτοδυναμία των Δήμων στην πράξη.

Η διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια σοβαρή εκλογική διαδικασία τόνισε- μεταξύ άλλων- στο ΜΕΓΚΑ η Άννα Διαμαντοπούλου.

Αιχμές ως προς τις διενεργούμενες δημοσκοπήσεις σε οτι αφορά την εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ αφήνει ο επίσης υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Κατρίνης. Μεταξύ άλλων δηλώνει ότι “υπάρχουν κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα.

Μαίνονται δύο πυρκαγιές στην Ζάκυνθο σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Καταλούπου και Αγαλάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή του Αγίου Όρους όπου ένας άνδρας έχει εγκλωβιστεί σε απόκρημνο σημείο.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ ξεκινά απόψε μια νέα περιοδεία στη Μέση Ανατολή με στόχο να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε το μεγαλύτερο αστρονομικό παρατηρητήριο στην αρχαία πόλη Μπούτο στην Αίγυπτο, το οποίο χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ.

Στην αναβάθμιση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” προχωρά ο Δήμος Αθηναίων ενώ ήδη ο δήμος έλαβε έγκριση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που θα εξυπηρετεί ανθρώπους 3ης ηλικίας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες πάσχουν από άνοια και άλλα νοσήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από αυτην την ώρα περιμετρικά του Καλλιμάρμαρου λόγω της διεξαγωγής της συναυλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21 έναν έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα