back to top
26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: ΙΧ κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά διαρκώς εσωτερικούς εχθρούς, μέχρι να μείνει ένας αρχηγός σε ένα ΙΧ κόμμα που δεν θα μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα», σχολίασε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η ρίζα της σημερινής κρίσης είναι το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών που έδωσε 41% στην ΝΔ, με 20 μονάδες διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα που έπρεπε να συζητήσουν στον ΣΥΡΖΙΑ, πώς δηλαδή έχασαν τα παραδοσιακά λαϊκά στρώματα», πρόσθεσε.

«Απουσιάζει η εναλλακτική πρόταση»

«Αυτό που απουσιάζει σήμερα είναι ο διάλογος και η εναλλακτική πρόταση απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία έχει μεν φθορά αλλά συνεχίζει να παίζει χωρίς αντίπαλο. Η σημερινή εικόνα του πολιτικού τοπίου και ως εκ τούτου και της κοινωνίας, είναι ένα μπλοκαρισμένο σύστημα γιατί δεν υπάρχει μια αριστερή εναλλακτική η οποία θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων. Άλλωστε, για να κινητοποιηθεί ο κόσμος, πρέπει να νιώθει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει».

 

«Να υπάρξει αντίπαλο δέος απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Από τον διάλογο που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και στην Αριστερά απουσιάζει το πολιτικό πρόγραμμα. Προφανώς και πρέπει να υπάρξει αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία πρέπει να φύγει, ακόμα και για λόγους δημοκρατίας. Για παράδειγμα, το ζήτημα των υποκλοπών είναι εξαιρετικά σοβαρό. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ο πρωθυπουργός ο οποίος θα είχε εμπλακεί σε μια τέτοια υπόθεση, θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη».

«Τα ίδια τα κόμματα έχουν απαξιώσει την πολιτική»

«Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος πάνω στα συντρίμμια. Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε ένα μικρότερο βαθμό και στο ΠΑΣΟΚ όπου βλέπουμε έναν ανταγωνισμό για το ποιος μπορεί να είναι καλύτερος αντίπαλος απέναντι στον Μητσοτάκη, αποτυπώνουν ένα απογυμνωμένο πολιτικό πλαίσιο. Τα ίδια τα πολιτικά κόμματα έχουν απαξιώσει την πολιτική και τον διάλογο, επομένως, δεν μπορούμε να ζητάμε τα ρέστα από τους πολίτες».

«Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Σήμερα, είναι ανάγκη να συναντηθούμε ξανά, ακόμα και με ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να είχαμε διαφορετική άποψη, για το πως μπορεί να υπάρξει ένα μεγάλο, αριστερό, λαϊκό κόμμα το οποίο θα παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, κόσμος στον οποίο λέμε να κάτσουμε να συζητήσουμε ξανά, να συναντηθούμε σε κοινωνικές διεκδικήσεις και αγώνες και να ξαναχτίσουμε μαζί ένα μεγάλο χώρο της Αριστεράς. Προφανώς και δεν αποκλείουμε ευρύτερες συμμαχίες με κόσμο που προέρχεται από τη σοσιαλδημοκρατία ή από την πολιτική οικολογία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα