back to top
31.4 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

31.4 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Στα 715,40 ευρώ το μήνα η επιχορήγηση για κάθε μια από τις 3.000 θέσεις εργασίας που επιδιώκει να δημιουργήσει η ΔΥΠΑ για εγγεγραμμένους ανέργους

Διαβάστε επίσης

Στα 715,40 ευρώ το μήνα (ή ποσοστό έως 70% του συνόλου των αποδοχών), ανέρχεται η επιχορήγηση για κάθε μια από τις 3.000 θέσεις εργασίας που επιδιώκει να δημιουργήσει η ΔΥΠΑ για εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας άνω των 56 ετών.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη διαδικασία, θα πρέπει:

– Να μην έχουν λάβει, ως επιχορήγηση, ποσό μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ, σε βάθος τριετίας.

– Να μην προβούν σε απόλυση καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Σε περίπτωση όμως που μια επιχείρηση μειώσει το προσωπικό της, οφείλει να προχωρήσει σε αντικατάσταση εντός 30 ημερών, προκειμένου να παραμείνει στο πρόγραμμα.

– Στην περίπτωση κατά την οποία γίνει μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική απασχόληση για εργαζόμενους, η επιχείρηση δεσμεύεται να προβεί στην πρόσληψη επιπλέον εργαζόμενου.

– Από τον κανόνα της αντικατάστασης του προσωπικού για την παραμονή της επιχείρησης στο πρόγραμμα εξαιρούνται ειδικές περιπτώσεις, όπως ασθένεια, ανυπαίτιο κώλυμα (κυοφορία – λοχεία) και ειδική άδεια μητρότητας.
Σε όλες αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, η σχέση εργασίας δεν διακόπτεται.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι που θα προκύψουν δεν χρειάζεται να υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα της επιχείρησης που πρόκειται να απασχοληθούν, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες που έχουν υποβληθεί προς τον Οργανισμό. Οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν χρονική διάρκεια ενός έτους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα