28.4 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

28.4 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Άρση της ασυλίας της Ε. Ακρίτα ύστερα από μήνυση της Μ. Μητσοτάκη, αποφάσισε η Βουλή

Διαβάστε επίσης

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει εναντίον της η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

Η κ. Ακρίτα, χαρακτήρισε αυτονόητη πράξη ευθύτητας την παραίτησή της από τη βουλευτική ασυλία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτεί πίσω από ασυλίες και προνόμια.

«Ως πολίτης είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις στα δικαστήρια, προς τα οποία εκφράζω την εμπιστοσύνη μου διαχρονικά», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πάντως, ότι της προκάλεσε εντύπωση ότι «η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, μήνυσε εμένα που αναπαρήγαγα μία είδηση και όχι αυτούς που τη δημοσίευσαν όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Μανώλης Κοττάκης».  Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς να μηνύεις τον αναγνώστη και όχι τον συγγραφέα της είδησης».

Επίσης, η κ. Ακρίτα είπε ότι της προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ότι ενώ ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα υπερασπιστεί τη σύζυγό του στο δικαστήριο, όταν ήρθε το δικόγραφο είδαμε ότι στέλνει αντ´ αυτού τον Μάκη Βορίδη, γιατί προφανώς φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση στο δικαστήριο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αγωγή για να μας εξηγήσει- όπως είπε- το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού πώς έβγαλε ανακοίνωση για λογαριασμό ενός ιδιώτη, όπως θέλει να εμφανίζεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Η κ. Ακρίτα, έκλεισε την τοποθέτησή της, χρησιμοποιώντας τέσσερις λέξεις από την Αντιγόνη του Σοφοκλή που, όπως είπε, ταιριάζουν στην υπόθεση: «Το θράσος γεννάει τύραννους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε υποκριτικό να προσπαθούν κάποιοι να αποκομίσουν πολιτικό όφελος κάνοντας επίθεση στην σύζυγό του πρωθυπουργού. «Ας μην μεταφέρουμε ιδιωτικές αντιδικίες για προσωπικό όφελος στη Βουλή», τόνισε.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Γαβρήλος, ανέφερε ότι «αυτό που ανέδειξε από την πρώτη στιγμή η κ. Ακρίτα είναι ένα πολιτικό ζήτημα που αφορά το «πόθεν» της μεγάλης ακίνητης περιουσίας τους για το οποίο δεν έχουμε λάβει απάντηση από τον πρωθυπουργό».

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα