back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 06:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 60 είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους αρκετές γυναίκες και παιδιά, σε ισραηλινό βομβαρδισμό που έπληξε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί οι Αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.
Σε εξέλιξη είναι και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό δεκαπέντε ανθρώπων που αγνοούνται μετά το πλήγμα.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα υποστηρίζοντας ότι είχε ως στόχο ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς. «Οι κατηγορίες του Ισραήλ για την παρουσία μαχητών της αντίστασης είναι ξεδιάντροπο ψέμα», ανέφερε η Χαμάς μέσω Telegram.
Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας έκανε γνωστό πως πήραν φωτιά τουλάχιστον 20 σκηνές, ενώ οι πύραυλοι προκάλεσαν κρατήρες βάθους ως και εννέα μέτρων.

Στην εσωτερική επικαιρότητα,
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Αtena η οποία έχει ξεκινήσει να «χτυπά» την χώρα, πρώτα από την Δυτική Ελλάδα και στην συνέχεια σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές.
Ηδη μέσω 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
Σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και τοπική αυτοδιοίκηση. Επί ποδός τα σώματα ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τυχόν πλημμυρικών φαινομένων. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το απόγευμα.

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, καθώς κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του κινήματος οι υπογραφές προς στήριξη των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Το απαιτούμενο όριο υπογραφών έχουν υπερβεί οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.
Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, από την ΕΔΕΚΑΠ, που θα καλείται να επιλύσει και το ζήτημα του ασυμβίβαστου της υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει με ερμηνεία του καταστατικού κλείνοντας έτσι και τη σχετική συζήτηση.
Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης θα μιλήσει στην 88η ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Βαρύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Σήμερα θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα του Έκτακτου Συνεδρίου, στο οποίο θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου.

«Το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου είναι έργο μεγάλης σημασίας, γιατί αίρει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου και είναι ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετριτης, ένα 24ωρο πριν από την σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Κυβέρνησης Νίκο Χριστοδουλίδη και την παρουσία του υπουργού Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη.
Όπως είπε ο υπουργός εξωτερικών η έρευνα και η πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου διασφαλίζεται από το διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει παρεμπόδιση από άλλο κράτος.

Καθολική αποχή στις 16 Σεπτεμβρίου για το νέο δικαστικό χάρτη, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας

Με πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, απαντά η ΓΣΕΕ μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από τη ΔΕΘ, εκφράζοντας την απογοήτευση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Επισημαίνουν ότι απουσιάζουν οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς, τώρα, που οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα τις έχουν απόλυτη ανάγκη, για την αντιστάθμιση της απώλειας αγοραστικής δύναμης που υπέστησαν την τελευταία τριετία λόγω της ακρίβειας σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει ρότα, θα έχει έναν «αργό θάνατο», προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες την έκθεσή του για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.
Στην περίπου 400 σελίδων έκθεσή του, ο κ. Ντραγκι υπογραμμίζει ότι η ΕΕ έχει να αντιμετωπίσει τις μεγάλης προκλήσεις: Να γεφυρώσει το χάσμα καινοτομίας με τις ΗΠΑ και την Κίνα, να μειώσει τις υψηλές τιμές ενέργειας και να ενισχύσει την ασφάλειά της, μειώνοντας τις εξαρτήσεις από τρίτες χώρες.

Οριστικά εκτός του ειδικού επιδόματος αντιμετώπισης της ακρίβειας θα βρεθούν περίπου 930 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς το οικονομικό επιτελείο κατέστησε σαφές ότι το μέτρο δεν συμπεριλαμβάνεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Πρόκειται για συνταξιούχους με εισόδημα έως 700 ευρώ, οι οποίοι πέρυσι είχαν λάβει ενίσχυση 150 ευρώ, έκαστος.
Την κυβέρνηση καταγγέλλει η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων.

Από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα ισχύσει το “πάγωμα” έκδοσης νέων αδειών για ακίνητα τύπου Airbnb στο 1ο, 2ο και 3ο διαμέρισμα της Αθήνας, ενώ η τριετής φοροαπαλλαγή για τα “κλειστά” ακίνητα τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και έως το τέλος του 2025.
Εως τότε θα εφαρμοστεί μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα είναι δυνατή η έκδοση νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτων στα τρία αυτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων που περιλαμβάνουν το κέντρο της Αθήνας, το εμπορικό τρίγωνο, την Πλάκα, το Παγκράτι, τα Ανω και Κάτω Πετράλωνα, τον Ν.Κόσμο, το Κολωνάκι, τον Λυκαβηττό, τον Βοτανικό, του Μακρυγιάννη, τα Εξάρχεια, το Θησείο, τα Ιλίσια, το Ρουφ και το Ζάππειο.
Οι ιδιοκτήτες “κλειστών” διαμερισμάτων που θα τα μισθώσουν με μακροχρόνια συμβόλαια θα τύχουν της τριετούς απαλλαγής φόρου εισοδήματος από τα ενοίκια από την ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης που θα προβλέπει το συμβόλαιο.

Δωρεάν παιδιατρικό έλεγχο σε ευάλωτες ομάδες παιδιών και εφήβων προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τουλάχιστον 71 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τη νύχτα σύμφωνα με τις αρχές και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν, δήλωσε ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο κοντά στη Μόσχα, και επιχειρούν πυροσβέστες επιτόπου.

Τα λεωφορεία με τα οποία υποστηρίζει ότι θα μεταφέρει στις Βρυξέλλες τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στα σύνορά της με τη Σερβία, παρουσίασε η Ουγγαρία προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της βελγικής κυβέρνησης.

Η Ουγγαρία απαντά με αυτόν τον τρόπο στο πρόστιμο-ρεκόρ, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που της επιβλήθηκε τον Ιούνιο από την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη επειδή δεν τηρεί τις διεθνείς συνθήκες όσον αφορά το δικαίωμα στο άσυλο. Το πρόστιμο συνοδεύεται και από χρηματική ποινή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ ημερησίως.

Εν μέσω συναγερμού για καύσωνα, νέες πυρκαγιές σαρώνουν τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, που έγινε διάσημος όταν δάνεισε τη φωνή του στον φανταστικό χαρακτήρα Νταρθ Βέιντερ αλλά και για την πλούσια θεατρική και κινηματογραφική του καριέρα πέθανε χθες σε ηλικία 93 ετών, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

ΚΑΙΡΟΣ
Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι βροχές και πιθανόν καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα