back to top
26.1 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Η εξειδίκευση των παρεμβάσεων, που εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται τις αμέσως επόμενες ημέρες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αύριο, Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας από τους Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Θεμιστοκλέους και Ειρήνη Αγαπηδάκη με θέμα την έμπρακτη εφαρμογή των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ, αλλά και τους βασικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους σε βάθος τριετίας.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την προεδρεία της κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας αργά χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και στο ενδεχόμενο διεκδίκησης μιας ακόμη νέας θητείας του τόνισε ότι «εσείς όλοι οι πολίτες μπορείτε να τον στείλετε στο σπίτι του για τα καταστροφικά χρόνια διακυβέρνησης και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες για την χώρα».

Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ αύριο το απόγευμα θα μιλήσει στην 88η ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ …

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, καθώς κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του κινήματος οι υπογραφές  προς στήριξη των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Το απαιτούμενο όριο υπογραφών έχουν υπερβεί οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

βαρύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Σήμερα θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα του Έκτακτου Συνεδρίου, στο οποίο θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου.

 

Με πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, απαντά η ΓΣΕΕ μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από τη ΔΕΘ, εκφράζοντας την απογοήτευση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.  Επισημαίνουν  ότι απουσιάζουν οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Οριστικά εκτός του ειδικού επιδόματος αντιμετώπισης της ακρίβειας θα βρεθούν περίπου 930 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς το οικονομικό επιτελείο κατέστησε σαφές ότι το μέτρο δεν συμπεριλαμβάνεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό.  Πρόκειται για συνταξιούχους με εισόδημα έως 700 ευρώ, οι οποίοι πέρυσι είχαν λάβει ενίσχυση 150 ευρώ, έκαστος.

Την κυβέρνηση καταγγέλλει η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Αtena η οποία έχει ξεκινήσει να «χτυπά» την χώρα, πρώτα από την Δυτική Ελλάδα και στην συνέχεια σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές. Τα ξημερώματα βροχές εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας.

Σε διυπουργική σύσκεψη  ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ,μετά και την επικαιροποίηση του δελτίου της ΕΜΥ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι «η κακοκαιρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, άρα δεν αποκλείονται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα». Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το απόγευμα.

Ήδη μέσω 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι  της Δυτικής Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ πολύ σοβαρό φαίνεται να είναι πρόβλημα της λειψυδρίας στη Χαλκιδική, και οι δήμαρχοι Νέας Προποντίδας και Σιθωνίας έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω τους δύο δήμους, λόγω του φαινομένου.

 

Στη Λευκωσία θα βρίσκεται σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας και επανάλαβε ότι το έργο δεν ενέχει «γεωπολιτικό ρίσκο» .

 

 

Από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα ισχύσει το “πάγωμα” έκδοσης νέων αδειών για ακίνητα τύπου Airbnb στο 1ο, 2ο και 3ο διαμέρισμα της Αθήνας, ενώ η τριετής φοροαπαλλαγή για τα “κλειστά” ακίνητα τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και έως  το τέλος του 2025.

Έως τότε θα εφαρμοστεί μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα είναι δυνατή η έκδοση νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτων στα τρία αυτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων που περιλαμβάνουν το κέντρο της Αθήνας, το εμπορικό τρίγωνο, την Πλάκα, το Παγκράτι, τα Ανω και Κάτω Πετράλωνα, τον Ν.Κόσμο, το Κολωνάκι, τον Λυκαβηττό, τον Βοτανικό, του Μακρυγιάννη, τα Εξάρχεια, το Θησείο, τα Ιλίσια, το Ρουφ και το Ζάππειο.

Οι ιδιοκτήτες “κλειστών” διαμερισμάτων που θα τα μισθώσουν με μακροχρόνια συμβόλαια θα τύχουν της τριετούς απαλλαγής φόρου εισοδήματος από τα ενοίκια από την ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης που θα προβλέπει το συμβόλαιο.

 

Καθολική αποχή στις 16 Σεπτεμβρίου για το νέο δικαστικό χάρτη, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας .

 

Δωρεάν παιδιατρικό έλεγχο σε ευάλωτες ομάδες παιδιών και εφήβων προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 60 είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους αρκετές γυναίκες και παιδιά, σε ισραηλινό βομβαρδισμό που έπληξε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί οι Αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Σε εξέλιξη είναι και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό δεκαπέντε ανθρώπων που αγνοούνται μετά το πλήγμα.

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τουλάχιστον 71 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τη νύχτα σύμφωνα με τις αρχές και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν, δήλωσε ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο κοντά στη Μόσχα, και επιχειρούν πυροσβέστες επιτόπου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι βροχές και πιθανόν καταιγίδες, προβλέπονται στην Αττική, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 29 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα