back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αποκλεισμένη έως αυτήν την ώρα η Αχαρνών από το ύψος της οδού Μάρνη έως την οδό Στουρνάρη καθώς άνδρας νωρίτερα ανέβηκε στο 6ο όροφο πολυκατοικίας και αρχικά απειλούσε πως θα πηδούσε στο κενό, ενώ στη συνέχεια είπε στους αστυνομικούς ότι έχει μια φιάλη υγραερίου την οποία θα ανατινάξει. Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ. Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και το παρακείμενο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο 3% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, από 2,7% που ήταν τον Ιούλιο. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,8% στα τρόφιμα, κατά 6,2% στην ένδυση, 5,5% στη στέγαση, 3,5% στην εκπαίδευση και 6,5% στα ξενοδοχεία και την εστίαση.

Σε ετήσια βάση την μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε μεταξύ άλλων το ελαιόλαδο με 49,1% και οι μεταφορές με 27,3%/.

Συνεχείς οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτηση της από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος υπέβαλε η Βούλα Κεχαγιά όπως γνωστοποίησε με ανάρτηση της. Κοιτάω μπροστά καταλήγει η ανάρτηση αφού προηγούνται ευχαριστίες της στο Στέφανο Κασσελάκη και σε στελέχη του κόμματος που την αντιμετώπισαν συντροφικά.

Συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επί τάπητος οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου, αλλά και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, καθώς κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του κινήματος οι υπογραφές προς στήριξη των υποψηφίων.

Ο μόνος που δεν κατέθεσε υπογραφές ήταν ο Γιάννης Κανελλάκης, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. Ζητά ωστόσο από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ να κάνει δεκτή την υποψηφιότητά του.

Προβάδισμα στον Χάρη Δούκα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη δίνει δημοσκόπηση της Interview για την «Political».

Για τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο κ. Δούκας προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,6%, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης λαμβάνει 21,1%.

Στην παιδοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ δύο από τα τρία αδέρφια που βρίσκονταν στη στάση του λεωφορείου, 5 και 8 ετών, μαζί με το τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα 10χρονο κορίτσι και τη μητέρα τους, όταν μηχανή μεγάλου κυβισμού προσέκρουσε στη στάση τραυματίζοντας τους, ‘οχι ωστόσο σοβαρά. Ο 35χρονος οδηγός της μηχανής δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης, καθώς του έχει αφαιρεθεί για δεύτερη φορά. Το αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη ο βγήκε αρνητικό.

Την πεποίθηση ότι η ανεργία στη χώρα μας θα μειωθεί περαιτέρω, κατά μία ποσοστιαία μονάδα, εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα ισχύσει το “πάγωμα” έκδοσης νέων αδειών για ακίνητα τύπου Airbnb στο 1ο, 2ο και 3ο διαμέρισμα της Αθήνας. Η τριετής φοροαπαλλαγή για τα “κλειστά” ακίνητα τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και έως το τέλος του 2025.

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο οικονομικών πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικώντας την εξασφάλιση δωρεάν στέγης ενόψει και της πανελλήνιας μέρας δράσης για την φοιτητική στέγη… Εκεί βρίσκεται ο Μιχάλης Λεγάκης…

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και πυραύλους που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία, από τις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια και πυρκαγιές, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Ροδάκινα από τη Φουκουσίμα θα πωλούνται στο Harrods, σύμφωνα με την Tepco, την εταιρία λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού στην ιαπωνική περιοχή που επλήγη από πυρηνική καταστροφή το 2011. «Ο βασικός στόχος…είναι να διαλυθούν οι φόβοι των ξένων αγορών που αφορούν τα προϊόντα της Φουκουσίμα», δήλωσε εκπρόσωπός της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Ερλ Τζόουνς. Εκτός από τον θρυλικό κακό της σειράς ταινιών του «Πολέμου των Άστρων», ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς δάνεισε επίσης τη φωνή του στον Μουφάσα στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών».

Και ο καιρός: Βροχές και πιθανόν καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Αττική. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 29 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα