back to top
26 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

26 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη νωρίτερα μετά από έφοδο της ΕΛΑΣ ο 28χρονος Παλαιστίνιος ο οποίος παρέμενε για αρκετές ώρες στον 6ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αχαρνών απειλώντας να ανατινάξει φιάλη υγραερίου και να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο 3% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, από 2,7% που ήταν τον Ιούλιο. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,8% στα τρόφιμα. Μεγαλύτερες, η αύξηση στο ελαιόλαδο με 49,1% και στις μεταφορές με 27,3%/.

Την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, επισήμανε ως βασική προτεραιότητα ο πρωθυπουργός, στην σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στο μεταξύ διευκρινήσεις και απαντήσεις σε πιθανές απορίες μισθωτών και συνταξιούχων αναφορικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ εξέδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina 984.gr.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επί τάπητος οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου, αλλά και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Δημήτρης Βέττας. Νωρίτερα την παραίτηση της υπέβαλλε και η εκπρόσωπος τύπου Βούλας Κεχαγιά.

Έμμεση πλην σαφή αναφορά στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ,έκανε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αφού χαρακτήρισε το ΚΚΕ «γνήσια φιλεργατική αντιπολίτευση που δεν θα αφήσει την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί όσο συνεχίζεται αυτή η αντιλαϊκή πολιτική», είπε ότι «αυτή την αντιπολίτευση δεν μπορούν να εκφράσουν τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, που βρίσκονται στην κατάσταση που εκπέμπουν την εικόνα του εκφυλισμού».

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του κινήματος οι υπογραφές προς στήριξη των υποψηφίων. Προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με 27,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη με 21,1% δίνει δημοσκόπηση της Interview για την «Political».

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ακούσαμε πολλές υποσχέσεις. Τα προβλήματα, όμως, είναι εδώ: Η ακρίβεια, το καθημερινό κόστος ζωής, τα ενοίκια και, βέβαια, η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλονίκη. Στις επτά και
μισή το απόγευμα θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Η πεποίθησή μου είναι ότι θα έχουμε μία πολύ μεγάλη συμμετοχή, η ελπίδα κερδίζεται μέσα από πολύ μεγάλους αγώνες τόνισε μεταξύ άλλων ο Χάρης Δούκας από την Έδεσσα. Στην Ημαθία και την Πιερία συνεχίζει τις περιοδείες του, ο Παύλος Γερουλάνος.

Πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Αριστεράς Νάσου Ηλιόπουλου. Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών, ο κ.Ηλιόπουλος είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Να ξέρετε ότι τα καθεστώτα πέφτουν και όταν πέφτουν, πέφτουν με κρότο. «Αυτό που ζούμε να διαλύεται και να πέφτει με κρότο είναι ότι ήταν παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που ήσασταν όλοι απάντησε ο κ. Φλωρίδης.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε κατέθεσει εναντίον της η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

Έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου καθώς και για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη θα συνεχιστεί η διανομή σχολικών τσαντών, τετραδίων, γραφικής ύλης, και άλλων ειδών σε 1.770 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Δήμο Αθηναίων. «Ο δείκτης πολιτισμού μίας πόλης μετριέται κυρίως από τον τρόπο που φροντίζει τους πιο ευάλωτους και ιδιαίτερα τα παιδιά τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επισκεπτόμενος τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν σχολικά είδη σε καλή κατάσταση μπορούν να επικοινωνούν στο 210 5246515-6

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία από την Ισλαμική Δημοκρατία…. Περισσότερα θα μας πει ο Βαγγέλης Σαρακηνός…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτην την ώρα στο γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα