back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Εξειδίκευση των εξαγγελιών Μητσοτάκη – Σύσκεψη σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Διαβάστε επίσης

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση.

Μία ημέρα μετά την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων από το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Μητοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία αναμένεται αύριο αναμένεται αύριο να να εξειδικεύσει από την δική της πλευρά τα μέτρα που αφορούν στα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και στους βασικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης στην δημόσια Υγεία για την επόμενη τριετία.
Θα ακολουθήσει η εξειδίκευση, την προσεχή Πέμπτη, των μέτρων  για τη στήριξη της οικογένειας, το δημογραφικό, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και την στήριξη των εργαζόμενων γονιών μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή από τους Σοφία  Ζαχαράκη, Νίκη Κεραμέως, Κυριάκο  Πιερρακάκη, Αδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πετραλιά, ενώ την Παρασκευή οι Σοφία Ζαχαράκη και Νίκος Παπαθανάσης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα για για την αντιμετώπιση του στεγαστικού.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να εξειδικευτούν και τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και στον τουρισμό  από τους Κωστή Χατζηδάκη, Νίκο Παπαθανάση, Κώστα Τσιάρα, Τάκη Θεοδωρικάκο και Όλγα Κεφαλογιάννη.
Χθες πραγματοποιήθηκε και η πρώτη διυπουργική σύσκεψη μετά την ΔΕΘ υπό τον πρωθυπουργό με θέμα την υλοποίηση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025 και θα διατεθούν 250 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, αλλά και θα αναζητηθούν, όπως συμφωνήθηκε, για την αύξηση του προϋπολογισμού  και ιδιωτικές δωρεές.
Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα