back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Γαβρόγλου: Σε ένα περιβάλλον βίας και περιθωριοποίησης η αποβολή μαθητή θα θεωρηθεί μαγκιά

Διαβάστε επίσης

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου χαρακτηρίζεται από αρκετές αλλαγές, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων, τις απουσίες των μαθητών και την αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων.

«Έχουμε απίστευτα φαινόμενα βίας και εκτιμώ ότι η πενθήμερη αποβολή θα χειροτερέψει το πρόβλημα. Η αποβολή είναι ένα στίγμα. Το στίγμα σε ένα περιβάλλον βίας και περιθωριοποίησης μπορεί να θεωρηθεί και μαγκιά. ‘Αρα δεν θα οδηγήσει πουθενά όλο αυτό», σχολίασε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη ο Κώστας Γαβρόγλου, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Παιδείας.

Απαγόρευση κινητών 

«Δεν λύνεται το πρόβλημα επειδή θα είναι στις τσάντες τα κινητά. Γενικά πάμε σε μία, μη λύση των προβλημάτων. Ο υπουργός παιδείας υπερηφανεύεται μπροστά από ηλεκτρονικούς πίνακες για το ψηφιακό σχολείο, το οποίο έχει πολλά θετικά στοιχεία, ωστόσο δεν λύνει τα προβλήματα». 

Απαξίωση Λυκείου

«Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την ενίσχυση του Λυκείου. Είναι απαξιωμένο το λύκειο ως βαθμίδα εκπαίδευσης. Αν η κοινωνία έχει αποφασίσει ότι ο μαθητής θα μπει στο πανεπιστήμιο, όχι μέσα από το σχολείο, αλλά μέσα από μια άλλη διαδικασία τότε, ακυρώνουμε το σχολείο και τον εκπαιδευτικό».

Σχολικά κτίρια και ζημιές
«Το ερώτημα είναι γιατί γίνονται οι ζημιές σε δημόσιους χώρους, γιατί αμαυρώνονται και γιατί δεν υπάρχει σεβασμός. Πρέπει να καταλάβουμε αν η ίδια η πολιτεία δείχνει σεβασμό στους δημόσιους χώρους. Υπάρχουν σχολεία που πρέπει να ντρεπόμαστε ως πολίτες της χώρας. ‘Ενας από τους λόγους που γίνονται οι ζημιές στα σχολεία είναι και η κατάσταση που βρίσκονται η οποία ευνοεί αυτές τις συμπεριφορές».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα