back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Π. Τσακλόγλου: Η ανεργία θα μειωθεί περαιτέρω κατά μια ποσοστιαία μονάδα

Διαβάστε επίσης

Βέβαιος ότι η ανεργία στη χώρα μας θα μειωθεί περαιτέρω, κατά μία ποσοστιαία μονάδα, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ως προς τα θέματα του υπουργείου οι ανάγκες είναι απεριόριστες, αλλά ο προϋπολογισμός περιοριστικός».  Και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί συνετή δημοσιονομική πολιτική δίνοντας  μεγάλη έμφαση στην προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και στην επιτάχυνση της οικονομικής μεγέθυνσης με πλέγμα μέτρων, σημαντικότερο από τα οποία είναι η μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης»

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΤΗΝ ΕΕ
Με βάση την ιδιότητά του ως καθηγητής και πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Γιουρογουέρκινγκ Γκρούπ, ο κ Τσακλόγλου κλήθηκε να σχολιάσει την πολυαναμενόμενη έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.  Έναν οδικό χάρτη,  στον οποίο περιγράφεται τι πρέπει να γίνει, ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να αντιμετωπίσει άμεσα, τον διεθνή ανταγωνισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, όπως επίσης και τα εμπόδια στην ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, επενδύοντας σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτομία απέναντι στις υψηλές τιμές ενέργειας και τα ρυθμιστικά εμπόδια για τα ΜΜΕ. Κάτι που οδηγεί σε κοινό δανεισμό και σε κοινά επιπλέον κονδύλια.
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ
«Θα απαιτηθούν κοσμογονικές πολιτικές αποφάσεις. Σε παγκόσμιο επίπεδο η Ευρώπη είναι ακόμη ισχυρή. Ωστόσο, τα σημαντικά οφέλη προκύπτουν όταν δρα ενιαία και με μια φωνή, ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν κάθε κράτος μέλος προχωρά στην εφαρμογή διαφορετικής στρατηγικής σε σημαντικά πεδία, τότε η Ευρώπη αποδυναμώνεται και καθίσταται λιγότερο ισχυρή. Από τη μία πλευρά αντιδρούν εκείνοι που χρειάζεται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Κι από την άλλη, όσοι  προτάσσουν την ανάγκη άρσης σειράς εμποδίων με κριτήριο την αποτελεσματικότητα, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να φύγουν από τη μέση τα βέτο, οι εθνικές αρνησικυρίες. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις σε πολλά πεδία. Σταδιακά θα πυκνώνουν οι  ευρωπαϊκές πολιτικές, θα υλοποιούνται με ίσως λίγο ταχύτερους ρυθμούς, αλλά η κατάσταση δεν θα διαφοροποιηθεί δραματικά σε σύγκριση με το παρελθόν».  
 
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
 
«Το Ταμείο Ανάκαμψης έδωσε πραγματική ώθηση  στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Η επιτυχής εκτέλεσή του είναι καθοριστικής σημασίας για την ΕΕ και αποτελεί πρόκριμα σε σχέση με το τι μπορεί να επιτευχθεί με συλλογική δράση…. Είδαμε  να εγκαινιάζεται ο κοινός δανεισμός για ένα σχέδιο.. Αν δούμε ότι δίνεται πραγματική ώθηση αυτό θα σημάνει ότι μπορούμε να βαδίσουμε πάνω στις ίδιες ράγες ώστε να πετύχουμε και άλλα project. Ενδεχόμενη αποτυχία όμως, θα δώσει λαβή σε όσους υποστηρίζουν πως δεν χρειαζόμαστε περισσότερη ενοποίηση».
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα