back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέσιτς: «Το μπάσκετ έχει προοδεύσει πολύ»

Διαβάστε επίσης

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς πιστεύει πως η Dream Team του 1992 δεν μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη εθνική ομάδα της ιστορίας, καθώς το επίπεδο ανταγωνισμού τότε δεν ήταν ανάλογο με το σημερινό.

«Το 1992 ήμουν προπονητής της Γερμανία. Η ομάδα των ΗΠΑ ήταν σπουδαία, αλλά είναι δύσκολο να πεις ότι ήταν η κορυφαία όλων των εποχών. Ήταν άλλες εποχές. Άλλαξαν πολύ τα πράγματα από τότε, το μπάσκετ έχει προοδεύσει πολύ, κυρίως σε χώρες εκτός ΗΠΑ.

Θα ήταν κακό, σχεδόν καταστροφικό, να πούμε ότι το καλύτερο πράγμα στο μπάσκετ ήταν πριν 30 χρόνια. Φυσικά ακόμη και σήμερα οι ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους ταλαντούχους παίκτες, ειδικά όταν συγκρίνονται με μικρές χώρες όπως η Σερβία. Όμως με χαροποιεί που το μπάσκετ έχει μεγαλώσει σε όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό διαφωνώ όταν λένε πως η Dream Team ήταν η κορυφαία που υπήρξε. Είναι αδύνατο να λέμε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που το μπάσκετ είναι πολύ καλύτερο σήμερα», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας.

Όσο για το ποιος παίκτης που συνεργάστηκε ήταν ο κορυφαίος, o 75χρονος προπονητής που οδήγησε την Σερβία στο χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο απάντησε: «Ο Νίκολα Γιόκιτς! Ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή… Πριν από αυτόν ήταν ο Τόνι Κούκοτς και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα