back to top
28.4 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

28.4 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Women in Tech: ΔΥΠΑ και HUAWEI διευρύνουν τη συνεργασία τους για την απασχόληση των γυναικών

Διαβάστε επίσης

Την επισφράγιση της διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και της Huawei επισημοποίησαν σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες, στη Θεσσαλονίκη, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης και η Senior Vice President Huawei Europe, Selina Wen.

Η επέκταση της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την εταιρία τεχνολογίας Huawei, με έναν νέο, δεύτερο κύκλο της δράσης «Women in Tech», αποσκοπεί στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και ειδικά των άνεργων γυναικών, καθώς επίσης και στη μείωση του ψηφιακού χάσματος στη χώρα μας.

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς, τις τρέχουσες τάσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και τους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ για την «Ψηφιακή Δεκαετία», μέχρι το 2030, η ΔΥΠΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της ψηφιακής ωριμότητας των πολιτών, ώστε να στηρίξει την ένταξή τους σε θέσεις με ποιοτικά χαρακτηριστικά και να διευρύνει τη «δεξαμενή» ταλέντων για τις επιχειρήσεις που δηλώνουν δυσκολία εύρεσης κατάλληλα καταρτισμένου εργατικού δυναμικού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα, που πρόκειται να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα απευθύνεται σε 500 άνεργες γυναίκες και θα περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες «Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)» και «Soft Skills».

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Δύο στους τρεις ανέργους είναι γυναίκες και η ΔΥΠΑ επενδύει συνεχώς σε νέες, στοχευμένες δράσεις για την εργασιακή επανένταξή τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο νέος κύκλος του προγράμματος “Women in Tech” με την Huawei. Στόχος μας είναι να υλοποιούμε προγράμματα που ενδυναμώνουν τις άνεργες γυναίκες με νέες δεξιότητες και τις προετοιμάζουν για επαγγελματικές ευκαιρίες σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Το “Women in Tech” πρόκειται να ανοίξει καινούργιες προοπτικές απασχόλησης για τις 500 γυναίκες που θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους και να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με γνώσεις που είναι περιζήτητες από τις επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η ΔΥΠΑ συνεχίζει να συνεργάζεται με κολοσσούς της τεχνολογίας για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων για κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό».

Από την πλευρά της, η Senior Vice President Huawei Europe, Selina Wen, ανέφερε: «Η Huawei έχει παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια. Με τη δέσμευση “στην Ελλάδα για την Ελλάδα”, συνεισφέρουμε και εμείς στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας. Η ανάπτυξη νέων ταλέντων είναι για εμάς το πιο σημαντικό κοινωνικό έργο. Βασιζόμενοι στην περσινή επιτυχημένη συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, βελτιστοποιήσαμε τον σχεδιασμό των μαθημάτων, αναβαθμίσαμε το πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι το φετινό πρόγραμμα επανεκπαίδευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων “Women in Tech” θα ενθαρρύνει τις γυναίκες να προάγουν την καριέρα τους ως ταλαντούχες εργαζόμενες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πρωτοβουλία της Huawei θα εμπνεύσει όλο και περισσότερες γυναίκες να επιδιώξουν τους επαγγελματικούς στόχους τους και να επιτύχουν. Ας εργαστούμε λοιπόν μαζί, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, όπου κάθε γυναίκα θα έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει και να ευδοκιμήσει στην ψηφιακή εποχή».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα