28 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

28 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας και Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα για τις χθεσινές πλημμύρες

Διαβάστε επίσης

Στην συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη από τη χθεσινή σφοδρή νεροποντή τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κώστας Ζαχαριάδης. Έχουμε μια κακή συνήθεια στη χώρα αυτή.

Το καλοκαίρι πιάνει ζέστη- πιάνει φωτιά. Το φθινόπωρο και την άνοιξη βρέχει και τον χειμώνα καμιά φορά χιονίζει. Αυτό συμβαίνει απο αρχαιοτάτων χρόνων. Μου κάνει εντύπωση, κάποιοι να το αντιμετωπίζουν σα να συνέβη πρώτη φορά” ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης. ” Είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να υπάρξει μεσομακροπρόθεσμος συνδυασμός για να καταστεί η πόλη βιώσιμη και ανθεκτική. Όταν, την τελευταία πενταετία, έχουν καεί το 1/3 των περιαστικών δασών της Αθήνας είναι λογικό ότι αλλάζουν τα δεδομένα για όλους. Επίσης είναι λογικό ότι οι υποδομές που είχαν φτιαχεί τις προηγούμενες δεκαετίες πλέον μπορεί να μην αρκκούν και είναι προφανές ότι υπάρχουν συναρμοδιότητες” σημείωσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.

“Είμαι ο τελευταίος που θα απαλλάξω τον α’ βαθμό της αυτοδιοίκησης από τις ευθύνες του αλλά ότι πρόκειται για συνέργεια και με την περιφέρεια η οποία δίνει τους πόρους. Πόσα αντιπλημμυρικά έχει προχωρήσει στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου ο κ. Χαρδαλιάς ; Πόσα αντιπλημμυρικά ενέταξε ο κ. Πατούλης που είναι από την ίδια παράταξη; Και βεβαίως υπάρχει και η ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης. Δεν είναι ένα απλό ζήτημα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Χρειαζόμαστε σχεδιασμό. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα ευκαιριακά με μια μικροπολιτική αντίληψη” υπογράμμισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Νίκος Σοφιανός: “Η ευθύνη είναι στην πολιτική”

Ευθύνες στην πολιτική που ακολουθείται επέρριψε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας Νίκος Σοφιανός. ” Ίδιες εικόνες. Μια νεροποντή και η Αθήνα πνίγηκε και έμειναν οι προσεγγίσεις ότι “θα καθαρίζω τα φρεάτια”. Δεν είναι κανονικότητα αυτό που έγινε σε Κυψέλη, Πατήσια, Αμπελόκηπους κι έχετε ευθύνη διότι δεν είστε σημερινοί. Η ευθύνη δεν είναι στο μικροκλίμα αλλά σε μια πολιτική που συνεχίζει να υλοποιείται” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σοφιανός.

Κώστας Παπαδάκης: “Αρκεί η συντήρηση των φρεατίων;”

“Η Αθήνα κόντεψε να πνιγεί άλλη μία φορά χθες. Το γεγονός αυτό δεν είναι κυριολεκτικό οφείλεται στη μικρή η διάρκεια της νεροποντής. Κι επειδή λέει και η μία και η άλλη πλευρα για αντιπλημμυρικά έργα τι ακριβώς εννούν; Αρκεί η συντήρηση των φρεατίων και αρκεί το υπάρχον δίκτυο για την απορρόφηση των υδάτων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα Κώστας Παπαδάκης.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα