back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

“Προχωρήσαμε σε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, και 20.000 αναπληρωτές για την παράλληλη στήριξη. Δημιουργήσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο και ενισχύουμε δυσπρόσιτες περιοχές με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών” υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τη σημερινή ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Τον φάκελο παιδεία άνοιξε από το πρωί ο Αθήνα 984 φιλοξενώντας εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς ερευνητές, αναδεικνύοντας τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Φέτος έγιναν προσλήψεις ρεκόρ 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών και πάνω από 20 χιλιάδες αναπληρωτών με στόχο οι αναπληρωτές κάποια στιγμή να μηδενιστούν τόνισε στον Αθήνα9,84 η υφυπουργός παιδείας Ζέτα Μακρή. Όπως είπε στην ειδική αγωγή οκταπλασιάστηκε το προσωπικό, ενώ τετραπλασιάστηκε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο πρόβλημα με τους υπεράριθμους μαθητές αναφέρθηκε επίσης στον Αθήνα 9,84 ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Σπύρος Μαρίνης. Για τουλάχιστον 15.000 κενά στην μέση εκπαίδευση έκανε λόγο ο Ταμίας και πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ Νικόλαος Παπαχρήστος.

Πολυπαραγοντικό φαινόμενο χαρακτήρισε τον σχολικό εκφοβισμό στον Αθήνα 9,84 η Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος.

Όσο μορφωμένοι είναι οι πολίτες μίας χώρας τόσο περισσότερο εθνικό εισόδημα μπορεί να παραχθεί τόνισε ο Μιχάλης Χλέτσος, καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

“Δεν μιλάμε για χαρτόκουτα που πρέπει να μπουν σε μια αποθήκη, μιλάμε για μαθητές που πρέπει να πάνε σχολείο» τόνισε στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα – Πεδιάδας «Η Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος. Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι μαθητές μας θα στεγάζονται σε κουτιά από λαμαρίνα τόνισε.

“Υπάρχουν 2.500 διδακτήρια στην Ελλάδα, πολλά εξ αυτών είναι κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν από 50- 60 χρόνια και χρήζουν μεγάλης προσπάθειας και δαπανών για να είναι σύγχρονα και λειτουργικά” επισήμανε στο σταθμό μας ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σε αλλαγές τιμολόγησης του νερού ύδρευσης ανάλογα με την κατανάλωση προχωρά η κυβέρνηση ,στο πλαίσιο των μέτρων για τη λειψυδρία. Με νέα ΚΥΑ, η δυνατότητα καθορισμού διαφορετικών τιμών ανά περιοχή με κλιμακωτή χρέωση. Ειδικό τιμολόγιο για συγκεκριμένους χρήστες, όπως τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Τα προβλήματα της τελευταίας 15ετίας και η έλλειψη οργάνωσης στη δημόσια Υγεία, ο στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όπως είπε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής. Αναφερόμενος στα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σημείωσε ότι το πρώτο διάστημα, λόγω του όγκου των επεμβάσεων που αναμένεται ,εξετάζεται και το ενδεχόμενο κάποιες επεμβάσεις να γίνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία μέσω voucher.

Υπό την επήρεια μέθης φαίνεται ότι βρισκόταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε το αντρόγυνο και το δύο ετών παιδί τους, στη Θεσσαλονίκη ,που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ,σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ο 46χρονος ο οποίος συνελήφθη αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα πρωτοδικών. Τραυματισμένο νοσηλεύεται και το δίχρονο παιδί τους. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η 34χρονη είναι έγκυος στον 5ο μήνα.

Στο ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη αναμένεται η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού για να προχωρήσει και τυπικά στην ανακήρυξη των υποψήφιων προέδρων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Οκτωβρίου. Στις 7 και μισή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην 88η ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

“Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα επιλεγεί, μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας” υπογράμμισε στον ALPHA. ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας,

Σε καθεστώς επιτήρησης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως γνωστοποίησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας. Ξεκαθάρισε ότι οι πληρωμές θα συνεχιστούν κανονικά και δεν θα υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν άρεσε ο τρόπος με τον οποίο το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιήθηκε στην τηλεμαχία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ και τους κάλεσε να σταματήσουν να τον εμπλέκουν στην πολιτική τους μάχη.

Ολοκληρώνεται απόψε η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα και οι ομάδες κάνουν τις τελευταίες κινήσεις για την ενίσχυσή τους. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 31έναν με 32 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα