back to top
28 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

28 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε αλλαγές στο τρόπο τιμολόγησης του νερού ύδρευσης ανάλογα με την κατανάλωση προχωρά η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για τη λειψυδρία. Με νέα ΚΥΑ, θα καθορίζονται διαφορετικές τιμές ανά περιοχή με κλιμακωτή χρέωση. Θα εκδοθεί ειδικό τιμολόγιο για συγκεκριμένους χρήστες, όπως τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Προχωρήσαμε σε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, και 20.000 αναπληρωτές για την παράλληλη στήριξη. Δημιουργήσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο και ενισχύουμε δυσπρόσιτες περιοχές με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τη σημερινή ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Αφιέρωμα στην παιδεία από τον Αθήνα 984 που φιλοξένησε από το πρωί δασκάλους, καθηγητές, γονείς, πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς ερευνητές. Ο αριθμός των συγχωνεύσεων που έγιναν μέχρι τώρα δεν ξεπερνά το 1,2%. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, δεν είναι ποτέ παραπάνω από ό,τι προβλέπει ο νόμος τόνισε στον ΑΘΗΝΑ984 η Υφυπουργός παιδείας αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Ζέτα Μακρή.

Στο πρόβλημα με τους υπεράριθμους μαθητές αναφέρθηκε επίσης στον ΑΘΗΝΑ984 ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Σπύρος Μαρίνης. Για τουλάχιστον 15.000 κενά στην μέση εκπαίδευση έκανε λόγο ο Ταμίας και πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ Νικόλαος Παπαχρήστος.

Τα προβλήματα της τελευταίας 15ετίας και η έλλειψη οργάνωσης στη δημόσια Υγεία, ο στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όπως είπε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής. Αναφερόμενος στα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σημείωσε ότι το πρώτο διάστημα, λόγω του όγκου των επεμβάσεων που αναμένεται, εξετάζεται και το ενδεχόμενο κάποιες επεμβάσεις να γίνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία μέσω voucher.

Ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος φαίνεται να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και παρέσυρε ζευγάρι και το δίχρονο παιδί τους στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Διασωληνωμένοι στο νοσοκομεία Παπαγεωργίου οι γονείς. Τραυματισμένο νοσηλεύεται και το δίχρονο παιδί τους. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η 34χρονη που παρασύρθηκε είναι έγκυος στον 5ο μήνα.

Στο ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού για την ανακήρυξη των υποψήφιων προέδρων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Οκτωβρίου. Στις 7 και μισή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην 88η ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα επιλεγεί, μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας, στον ALPHA.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά, με προτάσεις και πυκνές πρωτοβουλίες. Να ξαναγίνει ο βασικός πόλος των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της αναφέρει σε παρέμβασή της η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Αφού τα πάμε τόσο καλά στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, γιατί η κυβέρνηση άλλαξε τον αρμόδιο Υπουργό Κ. Σκρέκα πριν μόλις 3 μήνες, αναγνωρίζοντας έτσι την κυβερνητική αποτυχία διερωτάται μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η επίσης υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.

Πατριωτική, είναι μια οικονομία, η οποία επενδύει ενεργά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και ανοίγει αγορές για ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό ανέφερε σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό ”ΔΙΟΝ” της Θεσσαλονίκης, ο Παύλος Γερουλάνος

Στην αντεπίθεση ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά το ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις. Μιλά για στημένη συμφωνία με τους δημοσιογράφους του ΕΙ ΜΠΙ ΣΙ υπέρ της αντιπάλου του. Επιτέθηκε και στην Αμερικανίδα σταρ της μουσικής Τέιλορ Σουίφτ για τη δημόσια στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις.

Η εταιρική συνεργασία της Ρωσίας με την Κίνα δεν στρέφεται κατά τρίτων χωρών, αλλά η Μόσχα και το Πεκίνο θα μπορούσαν να «συνδυάσουν τις δυνατότητες τους» εάν αντιμετωπίσουν επιθετικότητα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Tα 25 χρόνια κλείνει φέτος το θέατρο «Μεταξουργείο» και το γιορτάζει με ένα πλούσιο, επετειακό πρόγραμμα. Περισσότερα θα μας πει η Μαρία Βασιλοπούλου..

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ, πρόσκαιρα νότιοι έως 4. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 20 έως 31έναν με 32 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα