back to top
26.3 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Η αποσυναρμολόγηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Παρίσι θα διαρκέσει μέχρι τέλη Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης

Η αποσυναρμολόγηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών χώρων κυρίως στο κέντρο του Παρισιού, θα ολοκληρωθεί μέχρι τα «τέλη Οκτωβρίου», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ολυμπιακής Οργανωτικής Επιτροπής, Εντουαρντ Ντονέλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι αποσυναρμολογήσεις ξεκίνησαν το βράδυ της 26ης προς την 27η Ιουλίου μετά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα. Ορισμένα σημεία όπως η τοποθεσία για ποδήλατα στο Ελανκούρ (Elancourt), το γήπεδο γκολφ στο Σεντ Κεντίν (Saint-Quentin-en-Yvelynes) ή το στάδιο της Λιλ που φιλοξενούσε μπάσκετ και χάντμπολ έχουν ήδη επιστρέψει στην αρχική τους κατάσταση.

Στη πλατεία Κονκόρντ (La Concorde), που φιλοξένησε την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων μετά τα Ολυμπιακά αστικά αθλήματα, «μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε αφαιρέσει τις εγκαταστάσεις μας στο δυτικό μισό» και το ανατολικό τμήμα «θα αποσυναρμολογηθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου», είπε ο Έντουαρντ Ντονέλι.
Οι εργασίες στη γέφυρα Αλεξάνδρου Γ’ (Alexandre III) «θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου». Στις Βερσαλλίες, από την άλλη, στον Ολυμπιακό Ιππικό χώρο, οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν μέχρι την «άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025».

Ερωτηθείς για την ημερομηνία κατά την οποία θα αποσυναρμολογηθούν οι Ολυμπιακοί κύκλοι στον Πύργο του Άιφελ, η οποία θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια ελαφρύτερη έκδοση, διευκρινίστηκε ότι αυτό «είναι σε διαδικασία συμφωνίας με τη ΔΟΕ».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα