back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Με προβλήματα χτύπησε το πρώτο κουδούνι

Διαβάστε επίσης

Ακατάλληλα κτίρια, πολυάριθμα τμήματα και απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις είναι μόνο κάποια από τα «μαύρα σύννεφα» που μόνο ένα ήρεμο σχολικό έτος δεν προμηνύουν.

Ανάστατοι είναι οι σύλλογοι και οι ενώσεις γονέων και κηδεμόνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Δέσποινα Μπαρδάκου ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου Βαγγέλης Καζάκος υποστήριξε ότι τα παιδιά από πέρυσι που κρίθηκε στατικά ανεπαρκές το ένα από τα δύο σχολεία μοιράστηκαν στους τρεις ανέμους κάνοντας μάθημα ακόμα και στην εκκλησία. Τελικά βρέθηκε η λύση των κοντέινερ σε ένα πρώην γήπεδο μπάσκετ μακριά από τον τόπο κατοικίας των περισσοτέρων και αυτό δημιουργεί άλλο ένα πρόβλημα στην καθημερινότητα. Ο κ. Καζάκος ζήτησε να βάλουν ένα πούλμαν για να είναι τα παιδιά στην ώρα τους στα θρανία.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο 17ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω καθώς έχει χαρακτηριστεί σεισμόπληκτο από το 2019 που ο σεισμός έπληξε τέσσερα σχολικά συγκροτήματα. Η Βιργινία Γεωργοπάνου πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω υποστήριξε μιλώντας επίσης στη Δέσποινα Μπαρδάκου ότι «τα παιδιά όπως και πέρυσι αναμένεται να να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στοιβαγμένα και χωρίς ασφάλεια».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συζήτηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων στην 6η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας. Αναφερόμενος στο 15ο Λύκειο Αθηνών ο κύριος Χαράλαμπος Βαϊου υπογράμμισε ότι οι αίθουσες είναι ακατάλληλες. «Ο φόβος σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση είναι μεγάλος γιατί τα υπόγεια πλημμυρίζουν και οι εγκαταστάσεις είναι απαρχαιωμένες».

Δέσποινα Μπαρδάκου 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα