back to top
28 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

28 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων: Masterclasses 2024

Διαβάστε επίσης

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την διεξαγωγή των πρώτων του masterclasses αφιερωμένα στην τέχνη της όπερας.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2024 θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μαρία Κάλλας πέντε masterclasses από καταξιωμένους καλλιτέχνες σημαντικών ειδικοτήτων με πλούσιο και αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό και επαγγελματικό έργο στον χώρο της όπερας. Πέντε ειδικότητες: λυρικό τραγούδι, σκηνοθεσία, χορογραφία, διεύθυνση ορχήστρας και σκηνογραφίας – ενδυματολογίας (σχεδιασμός παραγωγής όπερας).

Στην Ελλάδα, η παράδοση του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών είναι πλούσια, αλλά η τέχνη της όπερας παραμένει σχετικά άγνωστη. Το Μουσείο Μαρία Κάλλας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της εκπαίδευσης σε αυτόν τον τομέα, δημιουργεί τον πρώτο κύκλο masterclasses, με σκοπό να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης καλλιτεχνών και να προσφέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη, καθοδήγηση, έμπνευση και δημιουργία.

Με αφορμή τα masterclasses λυρικού τραγουδιού που παρέδιδε η Μαρία Κάλλας στη Juilliard School της Νέας Υόρκης κατά τη χρονική περίοδο 1971-1972 και του αντίστοιχου θεματικού δωματίου της συλλογής του μουσείου, τα masterclasses του Μουσείου Μαρία Κάλλας θα αναδείξουν την αλλαγή που έφερε η προσωπικότητά της στον χώρο της όπερας -όχι μόνο σαν λυρική τραγουδίστρια, αλλά και ως γυναίκα ερμηνεύτρια και ηθοποιός. Θα φωτίσουν την σχέση της όπερας με τις παραστατικές τέχνες και ειδικά με το θέατρο και θα αναλύσουν την σύνθεσή της μέσα από πρακτικά παραδείγματα και εφαρμογές. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με το περιεχόμενο, τη λειτουργία και τα απαραίτητα εργαλεία κάθε ειδικότητας που χρειάζεται ένας επαγγελματίας ή τελειόφοιτος φοιτητής που θέλει να εργαστεί ή είναι ήδη ενεργός στο χώρο της όπερας.

Σε ποιους απευθύνονται

Τα masterclasses απευθύνονται σε επαγγελματίες και τελειόφοιτους φοιτητές του χώρου των παραστατικών τεχνών και της όπερας. Κάθε επαγγελματίας ή φοιτητής, ανεξαρτήτως της ειδικότητάς του, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όποιο masterclass επιθυμεί.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης που θα υποβάλλει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Κάθε masterclass θα αποτελείται από ολιγομελές τμήμα.

Διάρκεια και ημερομηνίες masterclasses

Κάθε masterclass θα πραγματοποιείται εντός δύο ημερών και θα έχει διάρκεια 8 ωρών, δηλαδή δύο 4ωρες συναντήσεις.

Ώρες: 17:00 – 21:00

Ημερομηνίες:

14 & 15/10 – Masterclass Σχεδιασμού Παραγωγής Όπερας με τον Πάρι Μέξη (Πληροφορίες εδώ)

21 & 22/10 – Masterclass Χορογραφίας με τον Πέτρο Γάλλια (Πληροφορίες εδώ)

03 & 04/11 – Masterclass Διεύθυνσης ορχήστρας με τον Έκτορα Ταρτάνη (Πληροφορίες εδώ)

11 & 12/11 – Masterclass Σκηνοθεσίας με τον Νίκο Καραθάνο (Πληροφορίες εδώ)

18 & 19/11 – Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με την Χριστίνα Πουλίτση (Πληροφορίες εδώ)

Τι περιλαμβάνεται

Διήμερο masterclass συνολικής διάρκειας 8 ωρών

Workshops & Ομιλίες – Συζητήσεις

Εξειδικευμένη ξενάγηση στο μουσείο

Στρογγυλό τραπέζι καλλιτεχνικής συζήτησης

Απονομή βεβαιώσεων

 

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα