back to top
31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντίθετοι οι οργανωμένοι του Άρη για το φιλικό με Χάποελ Τελ Αβίβ

Διαβάστε επίσης

Κάθετα αντίθετοι με τη διεξαγωγή του φιλικού απέναντι στη Χάποελ Τελ Αβίβ δηλώνουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη.

Σε ανακοίνωσή τους ενόψει της αναμέτρησης, που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης στις 20:30, αναφέρουν:

«Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ένα έγκλημα τεράστιων διαστάσεων συντελείται στη Μέση Ανατολή. Το κράτος του Ισραήλ -μαζί με τους συμμάχους του- είναι υπεύθυνο για πάνω από 40.000 δολοφονημένους Παλαιστίνιους (με σχεδόν 17.000 παιδιά ανάμεσά τους), τουλάχιστον 100.000 τραυματίες, πάνω από 10.000 αγνοούμενους και περίπου άλλους τόσους Παλαιστίνιους στις Ισραηλινές φυλακές.

Παράλληλα σχεδόν 2.000.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια και τη γη τους, προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσα στην πείνα και την εξαθλίωση, ενώ ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποιούσε επιθέσεις σε σπίτια και σε καλλιέργειες, στα περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία της Γάζας, και προχωρούσε ακόμα και σε ενέδρες και σφαγές ανθρώπων την ώρα που παραλάμβαναν τρόφιμα από φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια.

Μέσα σε αυτο το ζοφερό τοπίο υπάρχει κάπου και ο αθλητισμός. Σε αντίθεση με άλλες συρράξεις ή πολέμους, όπου είδαμε τον αποκλεισμό αθλητών, συλλόγων, εθνικών ομάδων και ομοσπονδιών από διεθνείς οργανώσεις (λες και είναι οι αθλήτριες και οι αθλητές υπεύθυνοι για τα δεινά που προκαλούν τα κράτη), στην προκειμένη όχι απλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (που δεν είναι άλλωστε αυτό που θα θέλαμε), αλλά ο αθλητισμός και ο πολιτισμός χρησιμοποιούνται συστηματικά και καθόλου τυχαία από το Ισραήλ, με τη βοήθεια φυσικά και των ευρωπαϊκών μέσων και κρατών.

Με τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε τουρνουά και εκδηλώσεις, γκαλά, συνέδρια, κοκ, και τη φίμωση παράλληλα των φωνών που μιλάνε για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, λαμβάνει χώρα μια συντονισμένη προσπάθεια να ξεπλυθεί η εικόνα του κράτος του Ισραήλ και να παρουσιαστεί πως όλα κυλάνε ομαλά στην περιοχή.

Δυστυχώς μέσα σ’ αυτήν την προσπάθεια βλέπουμε να έχει μπλεχτεί και το αντρικό τμήμα μπάσκετ του ΑΡΗ. Ένα τμήμα με τεράστια ιστορία, που μας έχει προσφέρει δεκάδες στιγμές υπερηφάνειας, και στο οποίο τα τελευταία χρόνια συντελείται -με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς- μία αξιέπαινη προσπάθεια για να ορθοποδήσει και πάλι, η οποία αξίζει τη στήριξη όλων μας.

Έτσι, είδαμε δυστυχώς την ΚΑΕ να ανακοινώνει αρχικά την παρουσία της σε τουρνουά στο Τελ Αβίβ, δίπλα στα εδάφη που αυτή τη στιγμή συντελείται γενοκτονία, και στη συνέχεια, όταν η Βιλερμπάν απέσυρε τη συμμετοχή της λόγω της κατάστασης και το τουρνουά ματαιώθηκε, να ανακοινώνεται φιλικός αγώνας ανάμεσα στον ΑΡΗ και στη Χάποελ Τελ Αβίβ, στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά μας, σαν οπαδοί του τεράστιου Συλλόγου του ΑΡΗ, που έχει στις πλάτες του 110 χρόνια ιστορίας και χιλιάδες ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτόν, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Ο ΑΡΗΣ που μας άφησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας είναι ο ΑΡΗΣ που εκφράζει τεράστιες μάζες, ενώ αγκαλιάζει παράλληλα τις μειονότητες. Ο ΑΡΗΣ των Ελλήνων, των Εβραίων, και των Σλάβων της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης των αρχών του 20ου αιώνα.

Ο ΑΡΗΣ των ντόπιων και των προσφύγων, Ελλήνων και Αρμένιων, που επιβίωσαν από αντίστοιχες φρικαλεότητες και εγκλήματα από τους Νεότουρκους 100 χρόνια πριν, και τελικά ο Σύλλογος αποτέλεσε γι’ αυτούς καταφύγιο. Ο ΑΡΗΣ των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, όπως ο θρύλος του Συλλόγου Μουφίτ Καλλιόντζης, ενωμένοι όλοι κάτω από έναν Θεό, το Θεό του Πολέμου. Ο ΑΡΗΣ όλων των κοινωνικών τάξεων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ήδη από το πρώτο καταστατικό του Συλλόγου.

Αν κάποιοι εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, καλά θα κάνουν να αφήσουν την οικογένεια του ΑΡΗ ήσυχη. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει διάφορους να προσπαθούν να χτίσουν πολιτικές καριέρες εις βάρος του Συλλόγου, και δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ούτε είμαστε παιδάκια για να πιστέψουμε ότι ο ΑΡΗΣ είχε ή θα έχει κάποιο όφελος από κάτι τέτοιο (σε αντίθεση με άλλους συλλόγους που μπορεί να είχαν διάφορες εξυπηρετήσεις, όποιο χρώμα κι αν είχε η εξουσία, ή που μέχρι και πρωθυπουργοί δηλώνουν δημόσια ότι πρέπει να λένε ότι τους υποστηρίζουν, ενώ μόλις δυο χρόνια πριν ένας πιτσιρικάς, ο Άλκης Καμπανός, δολοφονήθηκε επειδή είχε το σθένος να μην κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα).

Κανένα όφελος δεν έχει ο γίγαντας ΑΡΗΣ (που μπορεί να βρει πολλούς εναλλακτικούς αξιόμαχους αντιπάλους) από ένα φιλικό με μια ομάδα που δυστυχώς στηρίζει και στηρίζεται από ένα καθεστώς που επιτίθεται με όπλα τελευταίας τεχνολογίας ακόμα και σε μικρά παιδιά, παρά μόνο όσοι άμεσα ή έμμεσα διατηρούν σχέσεις με αυτό το καθεστώς.

Σαν Σύνδεσμοι λοιπόν του τεράστιου αυτού Συλλόγου είμαστε ενάντια σε αυτό το “φιλικό” γιατί ακριβώς πιστεύουμε στον αθλητισμό που ενώνει τους λαούς, και όχι στον αθλητισμό που ξεπλένει γενοκτονίες και δολοφονίες μικρών παιδιών.

Γιατί, όσο κι αν θα το ήθελαν κάποιοι, οι οπαδοί δεν είμαστε πρόβατα. Τόσο μέσα από το Σύλλογο όσο και από την ίδια μας τη ζωή, γνωρίζουμε στο πετσί μας την αδικία, και -όποιες διαφορετικές απόψεις κι αν έχει ο καθένας μας- έχουμε μάθει να στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αντιστεκόμενων.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ.

SUPER 3

ARIS ATHENS CLUB

Σ.Φ. ΑΡΗ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ

ΑΡΗΣ ΘΥΡΑ 1»

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα