back to top
24.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Δ. Σιατίτσα : Με στήριξη των Δήμων και μέσα από εναλλακτικά μοντέλα, η λύση στο στεγαστικό

Διαβάστε επίσης

Με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εφαρμογή εναλλακτικών μοντέλων στα πρότυπα του εξωτερικού, θα δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που παροξύνεται από στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες στη χώρα μας, σύμφωνα με την Δρα Πολεοδομίας στο ΕΜΠ, ερευνήτρια πόλης και κατοικίας, Δήμητρα Σιατίτσα.

Μίλησε για το θέμα στον αέρα του Αθήνα 984 με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ανήμερα της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

«Nα συζητήσουμε για τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού τομέα που να λειτουργεί με άλλους όρους ως προς το πρόβλημα της στέγης. Δεν μπορεί να θεωρούμε πως κάθε αναπτυξιακή εταιρία ή fund θα έρθει στη χώρα μας δίχως να προσδοκά κέρδος. Κάτι που θα επιβαρύνει περαιτέρω το Δημόσιο, αλλά και τους τελικούς χρήστες» δήλωσε στο σταθμό της πόλης

Πρόσθεσε πως «πρέπει να ζητήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και την ενίσχυση των συνεταιρισμών, των μη κερδοσκοπικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των Δήμων που η κυβέρνηση μοιάζει να τους βάζει απέναντί της, στην προσπάθεια να συγκεντρώσει όλους τους πόρους και τα διατιθέμενα εργαλεία».

Μεταξύ άλλων, η κυρία Σιατίτσα άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας «ανεπαρκές το πιλοτικό πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, για 100 σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα